10 redenen om Barcelona te bezoeken

Barcelona is één van de populairste stedentripbestemmingen van deze tijd. En dat is niet voor niets. Er zijn namelijk heel veel redenen om een ticket naar de Catalaanse hoofdstad te boeken. Wij zetten de belangrijkste 10 op een rij.

1 Het erfgoed van Gaudí

Een inkopper, maar daarom niet minder mooi. De werken van architect Antoni Gaudí in Barcelona zijn uniek in de wereld en fantastisch om te zien. De Sagrada Familia, de kerk die nog altijd in de steigers staat, is niet voor niets het symbool van de stad. Ook Park Güell en Gaudí’s beroemde huizen langs de Passeig de Gràcia zijn prachtig. De stad is één groot openluchtmuseum.

2 De vibe

Niet onbelangrijk: Barcelona is een stad waar relaxen onderdeel is van de levensstijl. Niet alleen op het strand, maar ook in de parken en op de talloze terrassen is het genieten. Dat de zon er meestal schijnt, helpt natuurlijk ook mee.

3 Het strand

En dat brengt ons meteen bij het volgende punt: la playa. Want de combi van stedentrip & strandvakantie werd in Barcelona uitgevonden. Hoe lekker is het om na een dag vol cultuur een duik in zee te kunnen nemen? Surfen, suppen, skaten over de boulevard, bootje varen of uren bakken in de zon, het kan er allemaal!

4 Tapas eten

Goed en betaalbaar eten. Daarvoor zit je goed in Barcelona. Het gastronomische aanbod is een walhalla voor de foodies onder ons. Een must is natuurlijk een avondje tapas eten.

5 FC Barcelona

Voor velen de hoofdreden voor een bezoek aan Barcelona: FC Barcelona. Een wedstrijd bijwonen of het stadion Camp Nou bezoeken is voor fans van de club een droom.

6 De omgeving

Niet alleen de stad Barcelona is mooi, in de omgeving is ook van alles te ontdekken. Montserrat, Sitges en de Costa Brava, om maar een paar hoogtepunten te noemen.

7 Het nachtleven

Niet voor iedereen weggelegd, maar Barcelona kent een bruisend nachtleven. Clubs, cocktails aan zee, intieme barretjes, concerten in de buitenlucht, live muziek en ga zo maar verder.

8 Shoppen

Barcelona is een winkelwalhalla! Of je nu voor de bekende Spaanse ketens komt of voor de kleine designerboetieks, het is er mogelijk. Favoriete buurten om te shoppen zijn de gotische wijk, El Born en Gràcia.

9 Fietsen

Barcelona is de afgelopen jaren uitgegroeid tot echte fietsstad. Je kunt op diverse plekken in de stad een fiets huren of een fietstour boeken en er zijn kilometers fietspad te vinden. Een oerhollandse manier waarop je bovendien heel veel van de stad kunt zien!

10 Er valt altijd iets nieuws te ontdekken

Of je er nu één keer bent geweest, of twintig. Barcelona is groot genoeg om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken. Musea, architectonische hoogstandjes, gezellige versmarkten en verborgen pleintjes. Redenen om terug te komen zijn er altijd!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.