4 dingen om te doen op vakantie

Je bent op vakantie en je bent volledig ontspannen. Je hebt alle tijd van de wereld en je kan doen wat je maar wil. Maar wat ga je dan eigenlijk doen? Ik kan zelf tientallen dingen bedenken die ik dan fijn vind om te doen, maar voor sommigen is dat lastiger. Daarom lees je in deze blog een aantal tips over wat je allemaal kan doen als je op vakantie bent.

Uiteten gaan

Uiteten gaan op vakantie is misschien wel een van mijn favoriete bezigheden. Lekker nieuwe restaurantjes proberen terwijl je door een nieuwe stadje slentert. Proef van het lokale eten en drinken, en zoek de leukste plekjes uit. Ik ga zelf altijd graag een beetje weg van de toeristische hoofdstraten, want buiten die straten vind je meestal de lekkerste restaurantjes. 

Hiken

Ben je ergens op een mooi eiland of bij een mooie kuststrook? Ga dan hiken! Dit is heerlijk om te doen met het zonnetje op je bol. Het is ook een sportieve activiteit tussen al dat eten, drinken en zonnen door. Let wel op dat je je route goed uitstippelt en niet te ver afdwaald, want het blijft natuurlijk een onbekend gebied voor jou. Zorg daarnaast ook dat je altijd ruim voldoende water en iets te eten bij je hebt.

Loungen

Zoek lekker een cocktailbarretje op of een lounge tent aan het strand en ga hier gewoon lekker loungen. Bestel een cocktail of een ander koud drankje en je zit goed. Ben je met je partner dan zijn dit soort momenten altijd lekker om fijn te kletsen en goede gesprekken te voeren. In het buitenland heb je ook vaak shisha lounges, waar je onder het genot van een drankje ook een waterpijp kan roken. Dit geeft een lekker zomers gevoel. 

Culturele bezienswaardigheden bezoeken

Als je op een plek komt waar je nog nooit geweest bent, is het altijd leuk om een beetje cultuur te snuiven. Ga lekker op zoek naar leuke musea, parken, winkels of monumenten en andere bezienswaardigheden. Vaak is er in een stad meer te doen op dit gebied dan je denkt. Als je alles wandelend doet ziet je nog het meeste, maar je kan ook gemakkelijk de metro of bijvoorbeeld een fiets pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *