De mooiste wandelroutes van de Ardennen

De Ardennen staan bekend om hun prachtige natuur en uitgestrekte landschappen. Wandelroutes zijn dan ook een van de beste manieren om deze regio te verkennen en te genieten van al het moois dat het te bieden heeft. Of u nu een dag wilt gaan wandellen of een weekend Ardennen op de planning hebt, er zijn voor iedereen geschikte routes. Hier zijn enkele van de mooiste wandelroutes in de Ardennen:

  1. De Ninglinspo wandeling: Deze wandeling is ongeveer 6 kilometer lang en volgt de gelijknamige Ninglinspo-rivier. De route voert door beboste valleien en langs spectaculaire watervallen en stroomversnellingen. Het is een van de populairste wandelroutes in de Ardennen en wordt beschouwd als een van de mooiste in heel België.
  2. De Hoge Venen: Dit is het grootste natuurreservaat van België en heeft een uitgestrekt netwerk van wandelroutes. Een van de meest spectaculaire routes is de wandeling van Baraque Michel naar Signal de Botrange, het hoogste punt van België. Deze wandeling van ongeveer 7 kilometer voert door moerassen en veenlandschappen en biedt een prachtig uitzicht over het landschap.
  3. De grotten van Han: Een wandeling door de grotten van Han is een onvergetelijke ervaring. De tour begint met een wandeling door het bos, gevolgd door een boottocht over de rivier en vervolgens een wandeling door de grotten zelf. De grotten zijn gevuld met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten en er is zelfs een ondergrondse kathedraal te bewonderen.
  4. Het Meer van Nisramont: Dit prachtige meer biedt talloze mogelijkheden voor wandelaars. Er zijn verschillende routes die langs de oever van het meer voeren, door beboste heuvels en over rotsachtige paden. Het uitzicht op het meer vanaf de verschillende uitkijkpunten is spectaculair.
  5. De Famenne-Ardenne wandeling: Dit is een langere wandeling van ongeveer 24 kilometer die begint in het charmante dorpje Marche-en-Famenne. De route voert door de glooiende heuvels van de Ardennen en biedt uitzicht op pittoreske dorpjes en prachtige vergezichten.

De Ardennen bieden talloze mogelijkheden voor wandelaars, of je nu op zoek bent naar een korte wandeling of een meerdaagse trektocht. Het gebied is bezaaid met schilderachtige dorpjes en historische bezienswaardigheden, en de natuur is werkelijk adembenemend. In de regio zijn voldoende plekken om te overnachten. De Ardennen zit vol met campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *