Dit is waarom je een vakantievilla in Spanje wilt kopen

Je droomt al jaren van een eigen vakantievilla in Spanje. Toch vind je het moeilijk om de knoop door te hakken. Wel kopen? Niet kopen? Nog even de markt afwachten? In dit artikel lees je 6 redenen waarom je een Spaanse vakantievilla wilt kopen.

Reden 1: Het mediterrane klimaat

Niets zo heerlijk als de Spaanse zon die niet alleen goed is voor je humeur, maar ook voor je lichaam. Het is geen geheim dat veel mensen tegenwoordig ‘overwinteren’ in Spanje vanwege het gunstige klimaat. Je krijgt dagelijks veel meer vitamine D binnen door het zonnetje, en mocht je last hebben van stijve spieren of gewrichten, dan doet de warmte ook wonderen voor je lichaam. Bovendien krijg je er ook nog eens een mooi bruin kleurtje van! Wat wil je nog meer?

Reden 2: Je hebt jouw eigen home away from home

Een vakantiehuis bezitten in Spanje betekent dat je altijd een adresje hebt waar je te allen tijde vakantie kunt vieren. Ook als je meerdere maanden in het buitenland wilt verblijven is dat geen probleem. Je bent immers grootgrondbezitter. Er zijn veel prachtige plaatsen in Spanje waar je een woning kunt kopen. Je kunt bijvoorbeeld een huis kopen in Estepona, een pareltje onder de Spaanse zon. Je kunt uiteraard ook terecht in Fuengirola, Torremolinos, Marbella of de Costa del Sol. Het is maar net wat je zoekt in een vakantiehuis. 

Reden 3: De cultuur

De Spaanse cultuur is in vele opzichten heel anders dan die van Nederland. Het begint al met het aantal zoenen wat je aan bekenden geeft. In Nederland zijn dat er altijd drie op de wang, in Spanje zullen ze je bij de derde keer verbaasd aankijken. Hier zijn twee zoenen namelijk de gewoonte. De Spaanse siësta is tevens iets wat door veel Nederlanders gewaardeerd wordt. In ons land zijn we immers continu bezig en nemen eigenlijk nauwelijks de tijd om even pauze te nemen. In Spanje staat het leven tussen 14:30 en 16:30 even stil, om daarna weer rustig op gang te komen.Daarnaast is er natuurlijk ook het werktempo wat anders is en de gepassioneerde manier waarop Spanjaarden met veel handgebaren met elkaar communiceren.

Reden 4: Het eten

Typisch Spaans eten is bijzonder smaakvol en bepaalde gerechten vind je ook alleen in bepaalde streken van Spanje. De haast zoete verse olijven, de tapashapjes en de paella zijn slechts een paar voorbeelden van heerlijk Spaans eten. Als je hier een woning hebt, kun je hier elke avond van genieten. Neem dat even mee in je overweging.

Reden 5: Je kunt het verhuren

Heb je een eigen woning in Spanje, dan kun je deze verhuren aan familie, vrienden of toeristen. Hier kun je prima een tweede inkomstenbron mee genereren. Kortom: een investering die zich uitbetaald.

Reden 6: Je wordt iemands favoriete oom of tante

Zeker niet onbelangrijk: omdat jij straks trotse bezitter bent van een woning in Spanje wordt je sowieso iemands favoriete oom of tante. Want: Leuk vakantieadresje, leuk bezoekadresje en de ideale plek om familie en vrienden te ontvangen. Is dat even mooi meegenomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *