Klimaat van de Canarische Eilanden

De zeven eilanden die samen de Canarische Eilanden vormen, hebben een mediterraan klimaat dat wordt gekenmerkt door extreem droge zomermaanden met warme temperaturen en zachte winters met meer regen, vooral in het noorden van de regio. Alleen al wat de temperatuur betreft, hebben de Canarische Eilanden een subtropisch klimaat, wat betekent dat de temperaturen binnen het klimaat van de Canarische Eilanden en mild en stabiel zijn gedurende het hele jaar binnen het bereik van 18 – 24 °C.

Zomer op de Canarische Eilanden

De zomer op de Canarische Eilanden kent constant hoge temperaturen van rond de wt graden en met slechts een beetje regen op de eilanden. Ondanks hun zuidelijke ligging worden de temperaturen niet ondraaglijk warm door de verkoelende invloed van het omringende water van de Atlantische Oceaan en is het dus perfect vakantieweer. De constante temperaturen en zonuren van gemiddeld 9 tot 10 uur per dag in juni, juli en augustus maken de zomermaanden voor velen de beste tijd om naar de Canarische Eilanden te gaan. De heetste dagen komen wanneer oostenwinden hete droge lucht uit de Sahara over de eilanden jagen, vaak beladen met stof.

Hoe is het in de wintermaanden?

De winters op de Canarische Eilanden zijn zacht; op Tenerife bijvoorbeeld worden in januari nog gemiddelde maximum temperaturen van 21 °C bereikt, hoewel dit de koudste maand is. De winterneerslag varieert per eiland en is hoger in de noordelijke delen van de eilandengroep, die meer zijn blootgesteld aan de noordoostelijke passaatwinden. In Las Palmas aan de blootgestelde noordkant van Gran Canaria valt in februari 46 mm regen, terwijl in het beschutte Arrecife op Lanzarote slechts 14 mm valt.

Perfect om te overwinteren

Door het heerlijke klimaat is het de perfecte plek om lekker te overwinteren. Dit hoeft uiteraard geen maanden te zijn, maar een vakantie van 3 weken is natuurlijk vaak ook al meer dan voldoende om even helemaal tot rust te komen. Wel is het aan te raden om op tijd te boeken. Helemaal wanneer je rondom de feestdagen gaat, is de kans vrij groot dat je niet alleen meer betaald, maar het ook een stuk drukker is. Om dan toch nog te kunnen genieten van je rust, is een adult only natuurlijk ook geen overbodige luxe. Dit alles bij elkaar maakt het dat dit de perfecte plek is om even heerlijk te kunnen vertoeven gedurende de koude wintermaanden.

Altijd lekker weer

Wanneer je voornemens bent om er in de winter even tussenuit te gaan, dan heb je bijna geen andere mogelijkheden dan naar deze spaanse eilandengroep te gaan. Door de gunstige ligging ten opzichte van de evenaar is het er zelfs in het najaar lekker warm. Wel kan het zijn dat je ’s avonds lange mouwen aan moet trekken, maar als dat alles is, dan is het voor de meeste mensen geen enkel probleem. Het klimaat van de Canarische Eilanden is namelijk ronduit perfect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *