Laat je overweldigen in en door Antwerpen!

Nu we stilaan weer mogen reizen, is het tijd om je wereldblik te verruimen. Daarvoor hoef je niet naar een ander continent te reizen, ook in ons eigen land valt er veel te ontdekken. Ben je al in Antwerpen geweest? Misschien al eens om te shoppen, maar deze stad heeft zoveel meer te bieden dan winkels. Kortom, absoluut de moeite waard om eens te bezoeken!

Duik in het bruisende stadsleven

In Antwerpen zijn ontzettend veel dingen te beleven. De stad kent een rijk historisch verleden en combineert dit met moderne gebouwen en hedendaagse kunst. Het is niet altijd eenvoudig om dit allemaal op eigen houtje te ontdekken. Je kan je hierbij laten helpen door een van de vele stadsgidsen die Antwerpen rijk is.

Laat je op sleeptouw nemen

Wil je de Sinjorenstad goed leren kennen, doe dat dan aan de hand van een gidsenwandeling in Antwerpen. Er zijn veel verschillende wandelingen die elk een ander aspect van deze veelzijdige stad belichten. Je kan dus een wandeling kiezen op basis van je interesses. Er zijn wandelingen die vooral de nadruk leggen op de geschiedenis van de stad, op de Joodse gemeenschap, op de architectuur of op de multiculturaliteit. Er is voor elk wat wils en een gidsenwandeling in Antwerpen is nooit saai. Ook de fijnproevers zullen hier aan hun trekken komen, want er zijn wandelingen die ook het Bourgondische aspect van de stad benadrukken. Tijdens deze wandelingen kan je chocolade proeven of een kroegentocht doen.

Activiteiten bij regen

Maak je een trip door België, dan moet je op elk weertype voorbereid zijn. Gelukkig kan je ook  bij regen of koud weer nog steeds een fijne dag beleven in de ‘Koekenstad’. In Antwerpen vind je tal van interessante musea waar je uren kan doorbrengen. De meest bekende zijn het MAS, het Rubenshuis, het FOMU (fotomuseum) en het MoMu (Modemuseum). Deze musea in Antwerpen kan je zelfstandig ontdekken of met de hulp van een ervaren gids. Zin in een uitgebreid museumbezoek? Dan kan je een museumtour boeken. Heb je interesse in een specifieke collectie van een museum? Een gids geeft je er met plezier extra uitleg over. Een geleid bezoek in groep is een optie, maar misschien vind je een privétour aangenamer? Informeer bij het museum in kwestie welke mogelijkheden ze aanbieden.

Plan je uitstap

Als je al weet welke musea je graag wil bezoeken of welke activiteiten je graag wil doen, is het een goed idee om je tickets – en eventueel een gids – op voorhand te reserveren. Je kan dit online doen of telefonisch. De binnenstad van Antwerpen leent zich er perfect toe om musea af te schuimen. Dit geeft je meteen de kans om de sfeer van de stad op te snuiven en verschillende wijken te ontdekken. Je kan gebruik maken van het openbaar vervoer, deelfietsen – of Velo-fietsen, zoals die in Antwerpen heten – of de deelsteps. Tussen de geplande activiteiten door kan je even uitrusten in een van de vele cafeetjes of restaurants die Antwerpen rijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *