Op bezoek in Boedapest

Boedapest is een geweldige, verbazingwekkende en comfortabele stad. Verbazingwekkend in de zin van een grote, ruime en toch beheersbare oude stad met prachtige magnifieke gebouwen uit verschillende eeuwen. Comfortabel in de zin dat je de hele dag kunt rondwandelen. Geweldig in de zin van de ongelooflijk mooie thermale baden die uitnodigen om te ontspannen. Verbazingwekkend in termen van gemakkelijke bereikbaarheid vanuit heel Europa.

Maar Boedapest is niet alleen mooi. Boedapest heeft karakter. Boedapest is zoveel meer dan alleen het Vissersbastion (hoewel het voor iedereen een must-see is!). Boedapest is meer dan de samensmelting van de voormalige steden Buda, Óbuda en Pest. Een stedentrip naar Boedapest is dus de moeite waard!

Beste tijd om Boedapest te bezoeken voor vakantie

Elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Boedapest heeft warme en zonnige zomers en koude winters. De lente is een geweldige tijd om Boedapest te bezoeken, van maart tot mei is de stad nog niet vol met toeristen. Daardoor is het rustiger in de stad en zijn de prijzen goedkoper. De temperaturen stijgen, maar ook de hoeveelheid regen. Tijdens de warmere maanden is er een grotere kans op regen in Boedapest.

Mei is vaak een regenachtige maand en juni is de natste maand van het jaar. Als je 2 dagen in Boedapest hebt, wil je die waarschijnlijk niet de hele tijd onder een paraplu doorbrengen. Juli en augustus zijn echter de drukste maanden in de stad. Houd rekening met warme temperaturen en mogelijke regenval. Naast de lentemaanden zijn september, oktober en november prima maanden om Boedapest te bezoeken. Toeristen verlaten de stad weer en de temperaturen dalen naarmate het kouder wordt.

Hoogtepunten in Boeda

Het westelijke deel van de Hongaarse hoofdstad is het heuvelachtige Boeda, dat goed is voor ruim een ​​derde van het stadsgebied. Terwijl Buda zich in de middeleeuwen ontwikkelde tot een koninklijke stad, groeide Pest uit tot een welvarend handelscentrum. Boeda was korte tijd zelfs een universiteitsstad – al won Pest deze titel even later. In de loop der jaren heeft Boeda en later Boedapest zich ontwikkeld tot het intellectuele en politieke centrum van het land.

Burchtwijk & Vissersbastion

Een van de mooiste plekken in heel Boedapest is de Burchtwijk, die op de Burchtheuvel te vinden is. De buurt herbergt enkele van de mooiste gebouwen in de stad en staat op ieders to-do-lijstje. Natuurlijk is het kasteeldistrict niet langer een geheime tip. Het Vissersbastion is een must-see in Boedapest. Het Vissersbastion ligt op de kasteelheuvel in Boeda en biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Donau en Pest.

Het wordt het Vissersbastion genoemd omdat het vissersgilde vroeger verantwoordelijk was voor de verdediging van dit deel van Boeda. De meeste delen van het Vissersbastion zijn gratis te bezoeken, maar voor de bovenste torens geldt een vergoeding. Breng ook zeker een bezoek aan de Matthiaskerk. Boek in ieder geval op tijd je stedentrip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *