Roots lanceert het langste natuur-wandelpad van Nederland: 459 km

 

Het Pieterpad, hét bekendste langeafstand pad van Nederland, heeft er sinds kort een ‘concurrent’ bij: het Roots natuurpad. Natuurmagazine Roots ontwikkelde een 459 km lange wandelroute die loopt van de kop van Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België, op grotendeels onverharde paden.

Nederland is een nieuw lange afstand pad rijker. Onder de titel ‘Het langste natuurpad van Nederland’ lanceert Roots een natuurpad van 459 km lang, dwars door Nederland. Het voert je in 32 dag-etappes van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België: van Delfzijl naar Goirle. Uniek aan deze route is dat het asfalt zoveel mogelijk vermeden wordt; maar liefst 70% procent van de route gaat over onverharde paden, zoals bos-, veld-, schelpen en boerenpaden, zandweggetjes en vlonder paden. Precies die paden die je stap vertragen zodat je nog meer kunt genieten van de natuur om je heen.

Het Roots Natuurpad doorkruist 5 provincies en 3 nationale parken. De 32 dag-etappes, die ook afzonderlijk gelopen kunnen worden, variëren in lengte van 7,8 tot 28,4 km.

3fb7d87c-fd6e-4fbe-a79a-fc4a85b33d41In de wandelgids zijn 68 duidelijke routekaarten- en beschrijving opgenomen, maar ook bijzondere natuur-hotspots. Dit zijn 136 plekken op de route waar je bijzondere flora en/of fauna kunt tegenkomen, van rode bosmier tot Kempisch heideschaap, van kattenstaart tot bruin zandoogje.

De wandelgids zal op 17 september, 2016, tijdens het Roots Natuur event, op Nationaal Park de Hoge Veluwe gelanceerd worden. Er is die dag nog veel meer te doen, zoals het volgen van excursies en lezingen van natuurfotografen en vogelexperts. De wandelgids zelf is vanaf 17 september via rootsmagazine.nl/natuurpad te bestellen en ligt volgend voorjaar in de winkel.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *