vakantie friesland aan het water met boot

Vakantie aan het water met boot | Top 5 leukste plekken in Nederland!

Wil je een vakantie aan het water boeken, waarbij je een boot kunt huren of je eigen boot mee kunt nemen? Dat klinkt als een geweldig idee. Zeker tijdens de warme zomerdagen is het heerlijk om lekker rond te varen. Maar wat zijn nou de leukste plekken voor een vakantie aan het water? In dit artikel deel ik mijn tips voor de 5 leukste plekken. Hier geniet je van een onvergetelijke vakantie in eigen land!

Sneekermeer

Denk je aan een vakantie aan het water in Nederland, dan is het Sneekermeer ongetwijfeld één van de leukste plekken. Naast tal van watersportactiviteiten zoals zeilen, surfen en kanoën kun je hier geweldig met de boot rondvaren. Heb je een eigen boot? Boek dan een vakantiehuis met aanlegsteiger zodat je de boot gemakkelijk aan kunt meren. Heb je geen boot, maar wil je wel graag varen? Maak je dan geen zorgen, want aan het Sneekermeer zijn tal van mogelijkheden om een bootje te huren.

vakantie aan het water met boot

Veerse Meer

Van Friesland gaan we naar Zeeland. Om precies te zijn naar het Veerse Meer. Deze plek hoort wat mij betreft absoluut thuis in het rijtje leukste plekken in Nederland voor een vakantie aan het water met boot. Bovendien heb je aan dit schitterende meer voldoende keus om een leuke camping te boeken. Mijn tip; boek een camping aan het water, zodat je kamperen kunt combineren met een heerlijke vakantie met de boot.

Markermeer

Ken je het Markermeer al? De laatste jaren wordt dit meer steeds populairder! Het aantal restaurants, campings en vakantiehuisjes groeit en ook de mogelijkheden om een boot te huren nemen toe. Kortom, rond het Markermeer zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke vakantie aan het water. Ontdek het met eigen ogen en laat je verrassen door deze geweldige plek.

Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen tussen Utrecht en Amsterdam zijn razend populair bij menig watersportliefhebber. Niet alleen omdat je hier heerlijk kunt rondvaren, maar ook omdat het een schitterend natuurgebied is. Spring in de boot en geniet van prachtige uitzichten, verschillende soorten vogels en prachtige waterlelies. Heb je even genoeg van het varen? Dan kun je de omgeving ook per fiets ontdekken. Onderweg geniet je van een hapje en een drankje en je kunt zelfs de fietsboot pakken. Ideaal!

Kraaijenbergse Plassen

Heb je ooit weleens gehoord van de Kraaijenberge Plassen? Dit uitgestrekte plassengebied ligt in het noorden van Limburg, vlakbij het Land van Cuijk. Met name als je van rust, ruimte en natuur houdt is dit the place to be! In tegenstelling tot de Loosdrechtse Plassen of het Sneekermeer zijn de Kraaijenbergse Plassen nog relatief onontdekt. Daar kun jij dus van profiteren! Bovendien zijn er genoeg mogelijkheden om een boot te huren.

Meer tips voor een vakantie aan het water in Nederland

Je hebt nu 5 tips gekregen waar je het beste een vakantie aan het water met boot kunt boeken. Heel fijn natuurlijk, maar nu wil je vast ook nog een leuke camping, hotel of vakantiehuisje vinden. Om dit artikel leesbaar te houden ga ik hier niet te ver op in, maar heb ik nog wel een leuke tip voor je. Kijk eens op Galekkeropvakantie.nl. Deze website is lekker overzichtelijk en je kunt er veel inspiratie opdoen om een leuke accommodatie te vinden.

Waar ga jij een vakantie aan het water met boot boeken?

En.. Ben je er al over uit waar je een vakantie aan het water met boot gaat boeken? Kies je voor het sfeervolle Sneekermeer, de rustige Kraaijenbergse Plassen of wordt het een camping aan het Veerse Meer? Laat het me weten via een bericht onder dit artikel. Ik wens je alvast een super mooie vakantie toe!

Lees ook: Ontdek Mahé het paradijselijke Seychellen eiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *