Vier redenen om voor een WA autoverzekering te kiezen

Als autobezitter krijg je met de nodige kosten te maken. Zo moet je wegenbelasting betalen, heb je met mogelijke reparaties te maken en moet je alle brandstof betalen. De prijzen van de brandstoffen zijn in de afgelopen jaren bovendien ongekend hard gestegen.

Wil je daarom graag enige kosten besparen? Dat is mogelijk op de verzekering auto. Door voor een goedkope autoverzekering te kiezen, kun je maandelijks echt veel geld besparen. Indien dat bij jou als muziek in de oren klinkt, kun je het beste voor een WA autoverzekering kiezen.

Reden 1: de kosten zijn echt laag

In het aanbod van autoverzekeringen vind je drie varianten terug. Het gaat hierbij om de WA autoverzekering, de WA beperkt casco en de WA volledig casco autoverzekering. Voor elke autobezitter is minimaal de WA verzekering verplicht; dit is de minst uitgebreide én daarmee ook de voordeligste autoverzekering. Als je kosten wilt besparen, is het dus op voorhand al interessant om voor een WA autoverzekering te kiezen.

Reden 2: je rijdt niet al te veel kilometers

Staat jouw auto het grootste gedeelte van de tijd stil op jouw oprit? Dan is het zonde om veel geld aan de autoverzekering uit te geven. Des te minder kilometers je maakt, des te kleiner het risico ook is dat er iets met jouw auto gebeurd. Mocht je weinig kilometers maken, is een WA autoverzekering daarom ook ideaal voor je.

Reden 3: je hebt een oude auto

Heb je een auto van pakweg 10 tot 25 jaar oud? Ook dan is een WA autoverzekering voor jou de meest ideale variant. De verschillende verzekeringsmaatschappijen raden je ook aan om – bij een dergelijke oude auto – altijd voor een WA autoverzekering te kiezen!

Reden 4: je hecht geen waarde aan jouw auto

Vind je een deukje meer of minder geen enkel probleem? En lig je ook niet wakker van een krasje op jouw bolide? Ook dan is een WA autoverzekering de beste keuze. Als je een dergelijke instelling hebt, is de kans groot dat je sowieso al een auto hebt die niet al te veel waard is. In dat geval is een WA verzekering auto met afstand de beste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *