Even eruit? Huur een villa in Frankrijk!

Door alle Corona perikelen die de wereld op dit moment in zijn greep houdt zijn de meeste Nederlanders wel toe aan een vakantie ergens in een lekker warm land. 

Helaas is dat nog niet zo simpel. Want door het wisselende en soms onnavolgbare buitenlandbeleid van onze regering verkleuren landen sneller dan een blozende tiener. 

mo

Wat zijn je opties?

En als je dan een prachtige villa in Frankrijk huurt, al dan niet aan de kust, zit je toch in een prachtig zonnig land en ben je niet afhankelijk van een reisorganisatie. 

Is dan de enige optie om maar op een camping in Nederland te gaan zitten? Zeker niet, want ondanks dat Frankrijk nog al eens oranje kleurt op de kaart van Nederland Wereldwijd, kan je er wel makkelijk naar toe. Zowel met de auto als met het vliegtuig. 

Moet ik ingeënt zijn?

Nee. Het hoeft niet maar het maakt je reis wel makkelijker. Als je volledig ingeënt bent en je kunt dit bewijzen (via de app) hoef je namelijk geen negatieve PCR test meer te overleggen bij aankomst in Frankrijk.

LET OP! Volledige gevaccineerd ben je (uitgezonderd Johnson & Johnson/Janssen) pas wanneer je TWEE prikken hebt gehad.

Voor de Franse overheid ben je gevaccineerd en kom je in aanmerking voor een vaccinatiebewijs: 

  • 2 weken na de tweede injectie van een tweepriksvaccinatie; 
  • 4 weken na een eenpriksvaccinatie; 
  • 2 weken na een vaccinatie als je al besmet bent geweest met het coronavirus (één dosis is voldoende).

Op het moment van schrijven kleurt Nederland nog groen op de Franse Corona kaart. Maar hoe lang dat nog stand houdt met de huidige ontwikkelingen is natuurlijk niet te zeggen. 

Kinderen onder de 11 jaar hoeven helemaal geen inentingsbewijs of negatieve PCR test te overleggen. 

Wat kan je doen in Frankrijk?

Genoeg. Huur je een villa met zwembad in Frankrijk, dan zou ik zeggen, doe zo min mogelijk. Geniet van het weer, trek af en toe een baantje en geniet van de heerlijke Franse keuken met hier en daar een goed wijntje. 

Daarnaast kan je ook activiteiten doen in de omgeving van je villa. Ligt deze aan de kust kan je even uitwaaien op het strand. Een fiets of auto huren en de omgeving verkennen behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden. 

Op 30 juni jl zijn de meeste corona maatregelen in Frankrijk versoepeld. Zo is de avondklok vervallen en zijn cafés en restaurants weer open.  Ook is de mondkapjes plicht in buitenruimtes vervallen.  Wel is deze nog verplicht in binnenruimtes zoals winkels en openbare ruimtes. Neem daarom een mondkapje mee.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Dat hangt ervan af waar je geboekt hebt en welke villa je precies geboekt hebt. Maar door de huidige omstandigheden zijn veel villa’s en platformen uiterst flexibel geworden met hun opties tot omboeken of annuleren. 

Daarnaast nemen platformen zoals villa.nl veel zorgen en/of vragen uit handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *