Farmcamps-Zo bespaar je geld op je een vakantie

Wil je graag op vakantie, maar heb je niet een groot budget? Ook dan kan je genieten van een welverdiende vakantie. In dit artikel lees je hoe je slim kunt besparen op je vakantie, zodat het wel past in je budget.

Kook zelf

Een groot deel van de kosten die mensen kwijt zijn aan een vakantie zijn de kosten voor eten. Het eten in restaurants kost veel geld. Vooral de drankjes kosten snel veel geld. Probeer daarom het aantal keer dat je uiteten gaat te beperken. Je kunt makkelijk zelf iets koken. Kies daarom voor een accommodatie waar dit mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld als richtlijn aanhouden dat jullie altijd thuis ontbijten en lunchen. Het avondeten kan je vaker in een restaurant doen. Onderzoek ook welke restaurants niet te duur zijn in je omgeving. 

Neem zelf tussendoortjes en drankjes mee

Kleine snacks en drankjes kopen lijkt niet zoveel te kosten. Echter als je dit elke dag koopt lopen de kosten snel op. Vooral als het warm weer is ben je snel veel geld kwijt aan drankjes. Als je zelf iets meeneemt hoeft het niet saai te zijn. Maak bijvoorbeeld lekkere broodjes met omelet of vlees. Zorg dat je koelelementen koud hebt gezet de avond van tevoren. Zo kan je de broodjes en drankjes koel meenemen op een dagje uit.

Voorkom impulsaankopen

Ook aan impulskopen wordt er veel geld uitbesteed. Vraag jezelf eens af hoe vaak je die leuke zonnebril of hoed hebt gedragen van de vorige vakantie. Waarschijnlijk niet vaak! Laat je daarom niet verleiden door charmante medewerkers en aanbiedingen. Bedenk van tevoren wat je wilt kopen en schaf dit alleen aan. Een andere methode is om van tevoren een budget vast te stellen wat je maximaal mag uitgeven aan impulsaankopen of niet te veel geld los mee te nemen.

Soort accommodaties

Vaak zijn accommodaties midden in de stad of vlakbij een populaire bestemming erg duur. Kies daarom liever een accommodatie iets verder van de stad of iets verder van een populaire bestemming. Als je met de auto gaat hoeft dit geen probleem te zijn. Je kunt dan makkelijk met de auto reizen naar de bestemming. Je kunt ook fietsen meenemen, zodat jullie op de fiets erheen kunnen. Dit is ook nog eens lekker gezond en goedkoper!  Je kunt daarnaast goedkoop overnachten bij de boer. Er zijn verschillende keuzes qua accommodaties, zo is de luxe safaritent een stuk duurder dan de standaard accommodatie. Zo kan je een accommodatie kiezen die past bij jouw budget.

Bereken je vakantie niet te krap qua budget. Er zijn altijd onverwachtste aankopen, waardoor je dan over je budget heen komt. Houd hier goed rekening mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *