Ontdek Griekenland door te eilandhoppen

Dat Griekenland een populair vakantieland is, dat weten de meeste vakantiegangers wel. Echter, Griekenland kent vele eilanden waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Er zijn meer dan honderd bewoonde eilanden waar je als toerist kunt genieten van die welverdiende vakantie. Maar hoe maak je nu een keuze voor een eiland, welke jij als bestemming voor je vakantie neemt? Je kunt eigenlijk geen verkeerde keuze maken omdat al deze eilanden geweldig zijn, maar er is een leuke manier om deze eilanden met elkaar te combineren. Eilandhoppen is een manier van reizen waarbij je meerdere eilanden in een vakantie aan doet. Griekenland is daar meer dan geschikt voor, vanwege het grote aantal leuke eilanden.

Vervoer per boot

De Griekse eilanden liggen vaak relatief dicht bij elkaar. In Griekenland is het heel gebruikelijk om per boot van eiland naar eiland te reizen. Er is dan ook een goede verbinding tussen de wat grotere eilanden, waardoor er dagelijks meerdere boten vertrekken die je van het ene naar het andere eiland brengen. Je kunt voor deze boottochten een kaartje kopen via internet, of ter plekke in de haven. 

Combineer leuke eilanden

Er zijn verschillende leuke eilanden met elkaar te combineren in Griekenland, zie het als een kleine rondreis door Griekenland. Een van die leuke combinaties is een reis naar Santorini, Naxos en Mykonos. Deze eilanden liggen alle drie op een afstand van tussen de een en twee uur varen van elkaar. Al deze eilanden zijn erg populair onder toeristen, maar zijn ook totaal verschillend van elkaar. Santorini is vooral heel mooi. Prachtige dorpjes op mooie rotswanden en verschillende plekken waar je fantastisch uitzicht hebt. Naxos is een eiland waar je voor de rust komt. Hier maak je mooie tochten door de groene gedeeltes van het eiland. Je sluit je reis af op Mykonos, waar je in het gezellige centrum heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Zo combineer je drie leuke eilanden in een reis. Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.