Wij houden van vakantie met camper

Wij houden van vakantie met de camper | 5 redenen waarom dit de ultieme vakantie is!

Dat we van vakantie houden is natuurlijk geen geheim, maar wist je al dat wij ook van vakantie met de camper houden? In dit artikel geven we je 5 redenen waarom dit volgens ons de ultieme vakantie is. Na het lezen van deze blog weten we het zeker: jij bent ook verliefd geworden op “van life”. Rijd voorzichtig! 

1. Je kunt je eigen achtertuin kiezen 

Een cliché wanneer je het hebt over het camperleven of vanlife, maar waar: je kunt met de camper je eigen achtertuin kiezen. Wil je de ene dag uitzicht hebben op het strand en de andere dag op de bergen? Geen probleem! Zeker een land als bijvoorbeeld Griekenland leent zich daar uitstekend voor. Zie je het al voor je? Je opent je (schuif)deur en je staat aan een prachtig helder meer. Of je doet de achterdeuren open en drinkt koffie vanuit je bed met uitzicht op besneeuwde toppen. Tijdens je vakantie met de camper kan het allemaal. 

2. Het camperleven is niet duur

Op vakantie met de camper is niet duur. Uiteraard moet je dan wel beschikking hebben over een eigen camper of hem van iemand kunnen lenen, want een camper huren is best prijzig. Maar als je eenmaal over de camper beschikt, dan is het leven in dit huisje op wielen zeker niet duur. Je kunt er namelijk voor kiezen om alleen boodschappen te doen en altijd in je ‘tinyhouse’ te koken. Daarnaast zijn overnachtingen op een camping vaak goedkoper dan in hotels, maar er bestaan ook speciale camperplaatsen. Hier betaal je vaak maar een paar euro voor. En de echte avonturiers gaan natuurlijk voor een mooie plek in het wild, dat kost je helemaal niets! 

3. Vakantie met de camper is gezellig

Het is supergezellig om met de camper op vakantie te gaan. Omdat je altijd je eigen huis bij je hebt, die ook nog eens gezellig knus en klein is, kun je je altijd even terugtrekken om bijvoorbeeld binnen een spelletje te doen of samen te koken. Bij dat laatste kun je uiteraard niet samen achter het fornuis staan ;-). Ook ontmoet je doorgaans andere camperaars omdat je samen op een camping of camperplek staat. Je hebt al snel aanspraak. Zeker in gastvrije landen als Griekenland, Albanië en Turkije zal je veel gastvrijheid ervaren van de locals die maar wat graag een maaltijd komen brengen. 

4. Vervoer is nooit een issue

 Omdat je tijdens je vakantie met de camper altijd je eigen auto bij je hebt, is het nooit onhandig met vervoer. Want je kent het vast wel: slaap je in een leuke wijnboerderij in de middle of nowhere, kun je nergens op loopafstand lekker uiteten. Met de camper kun je altijd en overal heenrijden waar je wil. Nog een pluspunt: heb je gedronken? Dan blijf je toch gewoon op de parkeerplaats overnachten! Ook wanneer je een excursie wil doen naar een wat meer afgelegen plek, ben je niet afhankelijk van vervoer met een groepsactiviteit waar je de hoofdprijs voor betaald. Je kunt altijd met eigen vervoer naar de plek van bestemming toe. En ben je na het kanoën nat geworden, kun je je direct even omkleden ;-).

5. Je komt op andere plekken

Iedereen vindt het leuk om na een vakantie thuis te komen met een spannend of grappig verhaal, het liefst een plek buiten de gebaande paden. Tijdens een vakantie met de camper is de kans dat zoiets je gebeurt erg groot. Je komt nog eens op plekken, waar je als toerist die van ‘highlight naar highlight’ reist niet zo snel komt. Zo raak je aan de praat met een local, proef je gerechten die je anders niet zou krijgen of ontdek je een waterval die niet in de boekjes staat en waar je ook nog eens alleen bent. Heerlijk toch? 

Dit blog is geschreven door Reisstel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *