Azores

5 prachtige en onontdekte Europese eilanden

Droom jij al over je volgende vakantie? We hebben 5 prachtige Europese eilanden voor je op een rij gezet.

Pico – Azoren 

Het vulkanische eiland Pico behoort tot de Portugese Archipel midden in de Atlantische Oceaan. Dit minder bekende Europese eiland is werkelijk prachtig. Bezoek waanzinnige watervallen, beklim de gelijknamige vulkaan; Pico dat tevens de hoogste berg is van Portugal. Daarnaast is Pico een van de beste plekken om walvissen en dolfijnen te spotten en staat het eiland bekend om de vele wijngaarden en natuurlijk heerlijke wijnen. Plan jij jouw volgende vakantie naar dit onontdekte eiland van Europa? 

Pico azoren

Elba – italië 

Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel. Het eiland bereik je met de veerboot vanuit Piombino. Ontdek de mooie hoofdstad Portoferraio, een prachtige havenplaats. 

Wanneer je op Elba bent, mag een excursie naar Monte Capanne, de hoogste berg van het eiland niet ontbreken. Trek je wandelschoenen aan, beklim de berg en geniet van een waanzinnig uitzicht. Houd je van duiken? Ook dan biedt dit relatief onbekende Italiaanse eiland uitkomst. Elba ken je wellicht van Napoleon, hij werd begin 1800 verbannen naar het eiland. Vanuit deze tijd zijn 2 grote villa’s overgebleven die je tijdens je vakantie naar Elba kan bekijken. 

Samos – Griekenland 

Wist je dat Griekenland meer dan 6.000 eilanden heeft? Je kent waarschijnlijk de bekendste eilanden zoals Kreta en Zakynthos. Maar er bestaan nog veel meer prachtige eilanden voor een onvergetelijke vakantie. Samos is een groen en gezellig eiland. Het eiland staat bekend om zijn wijn, gezellig dorpjes en groene landschappen. Het griekse eiland ligt voor de kust van Turkije en is nog niet ontdekt door het massatoerisme. 

Sao Miguel – Vulkanisch eiland

Sao Miguel behoort tot de archipel Azoren (Portugal). Dit is het grootste eiland van de Azoren in de Atlantische Oceaan. Sao Miguel heeft een prachtige natuur: kleurrijke kratermeren, watervallen en geisers. Kortom, het eiland is een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers.

Krk – het gouden eiland van Kroatië 

Krk is een prachtig eiland voor de kust van Kroatië en wordt ook wel het gouden eiland genoemd. Het wordt door indrukwekkende brug verbonden aan het vaste land. Uniek aan het eiland zijn de afwisselende landschappen. Geniet van de ruige berglandschappen in het zuidoosten tot de groene omgeving in het noordwesten. Beleef waanzinnige watervallen en natuurlijk heerlijke stranden. 

Bloemeneiland Madeira

Ben je dol op wandelen, natuur en historische en gezellige steden? Dan is het Portugese bloemeneiland Madeira misschien wel een droombestemming voor jou! Het eiland staat bekend om haar bloemenpracht en vele wandelroutes. Maar ook de hoofdstad Funchal is een echte aanrader. Lees meer over een vakantie madeira.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *