Wat is er te doen in Delft?

Delft is een stad en gemeente in Zuid-Holland in Nederland. De stad is gelegen aan de Schie, tussen Rotterdam en Den Haag. De stad heeft meer dan honderdduizend inwoners. Delft is overigens ook de hoofdplaats van het hoogheemraadschap Delfland, terwijl de gemeente deel uitmaakt van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De stad heeft een historische binnenstad.

Delft heeft zich in de in 19e eeuw ontwikkeld tot industriestad en profileert zich tegenwoordig vooral als Delft Kennisstad. De slagzin is Creating History. Wat bijdraagt aan de kennisstad is het feit dat de Technische Universiteit en onderzoeksinstituten TNO en Deltares gevestigd zijn in de stad.

In de Nederlandse geschiedenis is het zo dat Willem van Oranje vanaf 1572 in Delft gevestigd was. In 1584 werd van Oranje hier ook vermoord. Sindsdien worden de Oranjes traditioneel in Delft bijgezet. De bijnaam van de stad is de Prinsenstad. Los van de geschiedenis is Delft ook in het heden bijzonder. Er is een aantal dingen te doen in de stad. Deze worden beschreven verder in te tekst.

Een knipbeurt

Op de Koornmarkt 72 is een speciale kapper gevestigd. Dit is de plek waar je moet zijn voor je knipbeurt. In de laatste jaren is deze kapper uitgegroeid tot een van de beste kappers van Delft. Een goede kapper delft, betekent simpelweg gewoon dat je op de Koornmarkt 72 moet wezen. Er zijn een aantal kappers in delft, maar in deze kapsalon kunnen mannen en vrouwen beide terecht voor het perfectioneren. Je loopt binnen wanneer je maar wilt. Wat kenmerkend is voor de kapper zijn de meest inspirerende hairtrends van Delft. Het kappersteam biedt een top haarverzorging aan de klant. Het eindresultaat is prachtig.

Wat ook fijn is, is het feit dat de stylisten hoog opgeleid zijn en zij werken in het hoge segment. Zij kunnen adviseren over hairtrends en kunnen werken met producten van hoge kwaliteit.

Bezoek aan Oude Kerk

De Oude Kerk stond vanaf het begin direct aan de ‘Delf’. Dit is het oude woord voor gracht. Delft dankt haar naam hieraan. In 1325, toen men een toren aan de kerk wilde bouwen, was hiervoor geen plek. Daarom werd het water waarschijnlijk omgelegd en de gracht gedempt. Inmiddels heet de gracht inmiddels de Oude Delft, maar de omlegging is nog steeds zichtbaar op een plattegrond. De kerk is te bezoeken. De kerk is onmisbaar in een bezoekje aan Delft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *