Vakantie op de camping met kinderen

Vandaag ben ik jullie gastblog. Mijn naam is Camiel Rooyakkers, ben 55 jaar en houd van sporten, lezen, schrijven, reizen en gezelligheid. ElsaRblog heeft me uitgenodigd om een stukje voor jullie te schrijven over vakantie op de camping met kinderen. ElsaRblog is een Kleurrijke Foodblog en Lifestyleblog met veel inspiratie, vooral veel Diy’s en recepten met foto’s en een beschrijving van stap voor stap, zodat iedereen aan de slag kan zonder moeite. Ook rubrieken over vakantie zijn leuke onderwerpen die vaak terugkomen.

Vakantie op de camping met kinderen. Waarom zou je hiervoor kiezen? Hieronder ga ik jullie vertellen over mijn keuze en hoe ik de vakanties met kinderen op de camping zelf heb ervaren.

Jarenlang brachten we de vakanties door in hotels. Met de bus of het vliegtuig naar zonnige bestemmingen. Spanje,Griekenland en het toenmalige Joegoslavië waren de favoriet.

Dit veranderde toen in het najaar van 1993 mijn eerste zoon werd geboren. 3 maanden later kochten we ook nog eens een pup en een ding wisten we zeker; de vakanties zouden er anders uit gaan zien.

Mijn ex-vrouw had in jeugd veel gekampeerd en was daar dolenthousiast over. Ik had de vakanties altijd doorgebracht in hotels en pensions. Ze haalde me over om toch maar eens voor een camping te kiezen. Zogezegd zo gedaan.

Om aan het campingidee te wennen, huurden we een compleet ingerichte bungalowtent in de Vogezen (Frankrijk). Zo hoefden we niet meteen allerlei campingspullen aan te schaffen maar kon ik toch kennismaken met het campingleven.

Dus op pad met een kind van 9 maanden en een hond van 6 maanden!

Vanaf mijn woonplaats Eindhoven is het ongeveer 500km. naar de Vogezen. Goed te doen als je nog nooit zover, met de auto, bent weggeweest.

In een prachtige omgeving hebben we een heel relaxte gehad.

Achteraf bleek dat we enorm veel geluk hebben gehad met het weer. Het is niet voor niets zo groen in de Vogezen.

In de zomer van 1995 werd mijn tweede zoon geboren en besloten we niet op vakantie te gaan. Ook de zomer van 1996 werd overgeslagen ivm een verhuizing.

Maar in 1997 besloten we om weer een tent te huren. De eerste keer op vakantie met een kind op de camping was immers goed bevallen.

Ook nu ging de reis weer naar Frankrijk. Ditmaal naar de Cevennen, wat een stuk zuidelijker ligt. We wilden verzekerd zijn van goed weer.

Goed weer en zon zijn voor mij een must als je gaat kamperen.

Omdat de reisafstand een stuk groter is, eerst maar een andere auto gekocht.

Naast de nodige dagtochtjes zoals een bezoek aan het Haribo museum, konden de kinderen zich prima vermaken in het zwembad. Ook de hond kon rekenen op een regelmatige verkoeling in het nabijgelegen riviertje.

Deze vakantie met kinderen op de camping was zo goed bevallen, dat we besloten een vouwwagen te kopen.

Uiteraard moesten er nog veel campingspullen worden aangekocht. Denk aan stoelen, tafel, koelkast ed.

Een flinke investering maar daarvoor hebben we er ook zeker 8 jaar plezier van gehad. Zowel in de voorjaarsvakantie als de zomervakantie.

De eerste vakantie met de vouwwagen ging naar de Ardèche (Zuid-Frankrijk). Uiteindelijk hebben we in deze streek een aantal zomervakanties met de kinderen op de camping doorgebracht.

Dit had te maken met de afstand, ongeveer 1000km. vanaf Eindhoven en goed te rijden in 1 dag. De geweldig mooie omgeving en de zekerheid op goed weer.

Vooraf hadden we een plan gemaakt waar de camping aan moest voldoen. Het belangrijkste was dat de kinderen zich konden vermaken. Dus op zoek naar een camping met zwembad met glijbanen en animatie. Ook moesten we rekening met de hond. Altijd ben ik op zoek geweest naar een camping met een riviertje in de buurt. Hier konden de kinderen zich vermaken en had de hond verkoeling.

Vanaf het moment dat je op de camping komt, heb je ook meteen echt vakantie. De kinderen duiken direct het zwembad in en zelf klap je de vouwwagen en de pootjes uit. De vouwwagen is binnen 5 minuten gebruiksklaar om in te slapen. Daarna lekker opfrissen en wat eten met een biertje of wijntje en op tijd naar bed na een vermoeiende dag.

In de ochtend daarna, gaan de kinderen na het ontbijt alweer op pad. Die hebben al meteen vriendjes gemaakt.

Jij kunt dan op je gemak de tent aan de vouwwagen ritsen en vastzetten met haringen en daarna de tent inrichten. Het is ook heel leuk en spannend als de kinderen hun eigen tentje en slaapplaats hebben. Zo’n tentje staat binnen een paar minuten. Luchtbedden en slaapzakken erin en ze hebben hun eigen plekje.

Omdat de kinderen zich op de camping vaak zelf vermaken, heb jij ook tijd voor jezelf. Niets moet alles mag! Je maakt een praatje met de buren, wandelt met de hond, leest een boek of gaat gewoon lekker luieren.

In de avond lekker barbecueën en aansluitend met de kinderen genieten van de animatie.

Op deze manier hebben wij jarenlang met veel plezier, de vakanties met kinderen op de camping doorgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *