5 tips voor het boeken van een all-inclusive vakantie

“All-inclusive” betekent niet altijd dat je helemaal niets meer hoeft te betalen. “All-inclusive” vakantie deals zijn er  in verschillende gradaties. Vaak is het niet zo ‘alles inclusief’ als het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn altijd valkuilen. Hier volgen 5 tips waar je op moet letten als je een all inclusive holiday wilt boeken! 

1. Lees reviews

De beste manier om een goed beeld te vormen over het hotel bij wie je wilt gaan boeken is het lezen van reviews en het kritisch bekijken van foto’s. In reviews kun je lezen of de kamers schoon zijn, het personeel aardig is, de wifi werkt, en het eten goed is. All inclusive klinkt leuk, maar als je iedere dag hetzelfde eten voorgeschoteld krijgt, ben je ook niet blij.    

Een goede review site om mee te beginnen is Reviews Bird NL, een onafhankelijke reviewsite waar honderden bedrijven in zijn opgenomen. 

2. Is alle drank inclusief?

Als het ergens goed ontspannen is, dan is het wel aan de rand van het zwembad met een cocktail in je hand. Veel mensen kiezen voor een ‘all inclusive’ met het idee dat alle drank bij de prijs inbegrepen is, Maar bij heel veel “all inclusive deals” is dit niet zo. In sommige resorts is juist alle alcoholische drank uitgesloten, of kan je alleen bier en de huiswijn krijgen die je in een aparte bar moet halen.

3. Waar ligt het resort?

Bekijk van tevoren waar het resort ligt en of je het resort ook op een veilige en makkelijke manier kunt verlaten. Onderzoek of het resort echt zo dicht bij het centrum van dat leuke stadje ligt of op loopafstand van het strand, zoals wordt beloofd. Is er misschien een (gratis) pendelbus? Hoe duur is een lokale taxi? Online vakantie recensies van andere gasten kunnen een hoop duidelijkheid verschaffen. 

4. Welke faciliteiten zijn er in het resort?

Zeker wanneer het resort op een afgelegen plek ligt of wanneer je met kinderen op vakantie gaat, is het handig om te weten of het resort ook bepaalde faciliteiten heeft. Als het resort geen zwembad heeft zul je met je kids naar het strand moeten. En daar moet je wel weer gewoon betalen voor een hapje en een drankje. Is er entertainment, en zijn de kosten hiervoor in de prijs inbegrepen? Het is niet erg om voor bepaalde faciliteiten (zoals scubaduiken) extra te betalen, maar onderzoek of je buiten het resort niet veel minder betaald voor dezelfde dienst. 

5. Welke diensten worden er (gratis) aangeboden?

Als je gaat voor een all inclusive zwembad vakantie is het verstandig om te bekijken of er ook een handdoekenservice is, of misschien speeltjes die in het water gebruikt mogen worden. Dit kan een hoop ruimte in de koffer schelen. Gratis Wifi is vandaag de dag een absolute must. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *