6 tips als u gezondheidszorg nodig heeft tijdens het reizen

Veel internationale reizigers zullen wellicht verrast zijn om te horen dat ze geen ziektekostenverzekering hebben voor ziekte of verwondingen die tijdens hun reis naar het buitenland moeten worden behandeld. Individuele ziektekostenverzekeringen variëren in het bedrag, van de kosten die zij vergoeden voor medische diensten in andere landen. Hier kunt u meer over lezen op de website van Rijksoverheid.

Overweeg daarom om een ​​reisverzekering af te sluiten

Voor degenen die geen medische dekking hebben wanneer ze naar het buitenland reizen, is het mogelijk om een ​​reisverzekering af te sluiten die niet alleen de zorgbehoeften in het buitenland dekt, maar ook betaalt voor medische evacuatie als u voor behandeling naar Nederland moet terugkeren. Veel reisbureaus die gespecialiseerd zijn in internationale reizen kunnen u informatie geven over reisverzekering programma’s. Een touroperator kan tegen een meerprijs ook een medische evacuatie verzekering en een reisverzekering aanbieden. 

Als alternatief kunt u ook kiezen voor een zorghotel in Nederland. 

6 dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat gezondheidszorg in het buitenland voor u beschikbaar is

  • Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij naar de omvang van uw dekking in het buitenland en de procedure voor het indienen van aanvragen voor internationale kosten voor gezondheidszorg.
  • Beslis of u een reisverzekering en / of een medische evacuatie verzekering nodig heeft.
  • Noteer de adressen en telefoonnummers van Amerikaanse consulaten in de landen die u gaat bezoeken.
  • Neem een ​​brief van uw arts mee als u wordt behandeld voor een chronische aandoening, met een opsomming van uw diagnose en huidige medicijnen (inclusief de generieke namen voor de medicijnen en dosering, aangezien merknamen per land verschillen).
  • Breng altijd uw verzekeringskaart en een claimformulier informatie en telefoonnummers mee, of u nu uw individuele verzekering of een reisverzekering gebruikt.
  • Zorg ervoor dat de informatie in uw paspoort over wie u in geval van nood moet contacteren, correct en actueel is.
  • Het kan ook nuttig zijn om de naam van de ziekenhuizen te onderzoeken in de gebieden die u gaat reizen (inclusief landen waar u een tussenstop heeft). Sommige landen hebben door de overheid beheerde ziekenhuizen en particuliere ziekenhuizen. De zorg in faciliteiten kan variëren, dus het kan verstandig zijn om te bepalen in welk ziekenhuis u bij een medisch noodgeval het liefst naar een ziekenhuis wordt gebracht. Sommige landen hebben mogelijk ook ziekenhuizen die beter voor toeristen kunnen zorgen (het personeel spreekt mogelijk Engels).

Bron: www.zorghoteldekim.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *