Bescherming tegen teken op vakantie

De zomer is weer begonnen, dus het is weer tijd om op vakantie te gaan. Tijdens de zomer komt ook al het ongedierte weer tot leven. Het is alsof ze een teken krijgen dat ze weer mogen gaan krioelen op plaatsen waar je ze niet wil hebben. Tijdens je reizen in verre landen ga je natuurlijk de natuur in, en daar heb je nog meer insecten die je kunnen bijten en steken. Vaak geeft het alleen een beetje jeuk en kom je er wel mee weg. Een tekenbeet daarentegen is enorm gevaarlijk, je kunt er de ziekte van Lyme van krijgen met alle gevolgen van dien.

Voorkomen is beter dan genezen

Een teek is een geniepig beestje wat via je schoenen en benen omhoog kruipt om zich op een warme plek onder je kleding te nestelen. Bijvoorbeeld je knieholten, oksels of in je lies. Eenmaal daar aangekomen bijt hij zich vast en zuigt hij je bloed op om zich te voeden. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat dit beestje geen kans krijgt om je vakantie te verpesten. Rovince teekwerende kleding biedt uitstekende bescherming tegen teken. De kleding heeft een nauwe aansluiting en is voorzien van een teekwerende coating.

Teekwerende coating

Door het behandelen van de gebruikte materialen met permethine voor de kleding gemaakt wordt krijgt de stof een teekwerende werking. De lage dosis permethine, die in de gebruikte hoeveelheden niet schadelijk is voor mensen, raken teken licht verdoofd en vallen ze van je kleding af. Wat er natuurlijk voor zorgt dat jij en je gezondheid niet in het geding zijn. De coating gaat zo’n 75 tot 100 wasbeurten mee, als je de kleding niet te heet wast of met chemische middelen gaat reinigen.

Hoogwaardige kwaliteit

Naast de unieke coating om teken te weren is de teekwerende kleding van Rovince opgebouwd uit hoogwaardige materialen. Hierdoor kun je met een gerust hart de natuur in, zonder bang te zijn dat nare insecten je te pakken krijgen.Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.