Zonvakantie turkije lounge

Bezoek de Turkse Rivièra en laat je verrassen!

De Turkse Rivièra, ook wel de Turquoise Coast genoemd, is een populaire toeristische bestemming aan de Middellandse Zee in Turkije. De Turkse Rivièra strekt zich uit van Antalya in het westen tot Alanya in het oosten.

Deze streek biedt toeristen prachtige stranden, een helderblauw zeewater, ruïnes van oude beschavingen, natuurlijke schoonheid en een levendige nachtleven. Een vakantie naar Antalya is altijd een goede keuze.

De Turkse Rivièra is populair

De Turkse Rivièra is één van de meest populaire toeristische bestemmingen tijdens een vakantie naar Turkije en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Er zijn vele bezienswaardigheden langs de Turkse Rivièra die toeristen niet mogen missen.

Waaronder de ruïnes van de oude stad Perge, het Aspendos Theater, het Manavgat Waterfall National Park, de ruïnes van Termessos en het Kekova Sunken City Museum.

Het weer in de Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra is een kuststrook in het westen van Turkije en strekt zich uit van de Egeïsche Zee tot de Middellandse Zee. De Turkse Rivièra is een populaire bestemming vanwege het mediterrane klimaat, met warme, zonnige zomers en koele, regenachtige winters.

In de zomer is er weinig regen en de temperaturen liggen rond de 30 graden Celsius. In de winter is het koud en regenachtig, met temperaturen rond de 10 graden Celsius.

Wat kan je doen tijdens jouw vakantie?

Een van de meest populaire activiteiten onder toeristen is het bezoeken van de verschillende oude ruïnes die te vinden zijn langs de Turkse Rivièra. Een van de meest bezochte ruïnes is die van de Olympos, een oude stad die dateert uit de 7e eeuw v. Chr. Er is ook het ruïnepark Xanthos te bezoeken, waar je kunt wandelen tussen de overblijfselen van een oude Lycische stad.

Als je van wandelen en fietsen houdt, is een bezoek aan Köprülü Canyon National Park een absolute must. Dit natuurpark is gelegen in het midden van de Turkse Rivièra en biedt prachtige wandel- en fietspaden door een schitterende canyon. Er zijn ook verschillende meren en rivieren waar je kunt zwemmen, vissen of kanoën.

Een andere leuke activiteit voor toeristen is een bezoek aan de stad Antalya, de hoofdstad van de Turkse Rivièra. In deze stad vind je een prachtig middeleeuws kasteel, verschillende musea en een levendige haven vol bars en restaurants. Er is ook een grote markt waar je kunt shoppen voor handgemaakte souvenirs en andere lokale producten.

Lees ook: Ontdek Mahé het paradijselijke Seychellen eiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *