iphone vakantie

Je smartphone laten vallen op vakantie in Frankrijk? Dit moet je doen!

Je kostbare bezittingen wil je natuurlijk zo goed mogelijk beschermen, ook als je op vakantie gaat. Het laten vallen van je dure smartphone zal daarom niet op je to-do lijst staan, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Als dit gebeurt en je hebt schade aan je telefoon, dan is je vakantie direct een stuk minder leuk. Geen zorgen, want wij bereiden je goed voor zodat je precies weet wat je moet doen met je telefoon in Frankrijk.

De juiste bescherming

Als eerste is het noodzakelijk dat je de juiste bescherming kiest voor je telefoon. Wellicht laat je zelf nooit je telefoon vallen, maar iemand anders kan hem ook van een tafel stoten of uit je handen tikken. Je hebt het niet altijd zelf in de hand, daarom is een stevige telefoonhoes en een screenprotector de beste manier om schade te voorkomen. Zit je al in Frankrijk en heb je nog geen case voor je splinternieuwe Samsung? Kijk dan op Coque samsung voor een geschikte hoes, zodat je bij een ongelukje de juiste bescherming hebt.

Schade op vakantie

Hoewel een beschermhoes de meeste klappen wel opvangt, kan het toch gebeuren dat je telefoon schade oploopt op vakantie. Als dit het geval is dan is er nog geen reden voor paniek. Want er is een grote kans dat je een reisverzekering hebt afgesloten die deze schade gewoon (gedeeltelijk) dekt. Gemiddeld keren reisverzekeringen tot ongeveer 300 euro uit indien er schade is aan een telefoon. Vaak heb je nog wel een stukje eigen risico, dat ongeveer tussen de 50 en 100 euro ligt, maar dit is altijd nog een stuk minder dan een nieuw iPhone scherm van ruim 300 euro.
Als je schade hebt opgelopen moet je dus direct contact opnemen met je verzekeraar. Vaak zijn hier speciaal telefoonnummers voor zodat je dit snel kan regelen. Vul het schadeformulier naar eerlijkheid in en wacht vervolgens op de uitslag. Indien er geen opzet in het spel is worden de meeste kosten vaak gewoon gedekt.
Dus, ga je nog op vakantie naar Frankrijk dit jaar? Zorg er dan voor dat je telefoon al over een hoes beschikt, of bestel er anders nog snel eentje in je hotel via www.coque-telephone.fr, deze wordt dan de volgende dag al bezorgd. Sluit ook altijd een reisverzekering af, niet alleen voor schade aan je telefoon, maar ook voor diefstal en andere onverwachte kosten. Zo kan je zonder zorgen van je vakantie genieten.