De Ardennen is een van de beste kampeerbestemmingen in Europa

Wanneer de winter weer voorbij is dan begint de voorpret altijd weer richting de zomervakantie. Jaarlijks trekken miljoenen Nederlanders er op uit met de vouwwagen, tent of caravan. Als Nederlanders zijn we verzot op kamperen en staan we ook door heel Europa bekend vanwege onze kampeerlust.

Op slechts enkele uren rijafstand van Nederland bevindt zich een van de beste kampeerlocaties in Europa met diverse mogelijkheden voor verschillenden soorten vakanties. De Ardennen is een prachtig natuurgebied in het Franstalige deel van België. Hier vind je adembenemende uitzichten, verschillende wandeltochten, mogelijkheden voor mountainbike- en wielrenroutes en zelf diverse avontuurlijke activiteiten als bergbeklimmen en abseilen. Voor een overzicht van alle mogelijke activiteiten raadpleeg ActiefArdennen.nl.

De Ardennen biedt voor elke doelgroep wat wil

De Ardennen zijn geschikt voor tal van verschillende soorten doelgroepen. Als gezin kom je hier zeer goed aan je trekken en is er zowel voldoende vertier voor de ouders, als ook voor de kinderen. Je vindt in de Ardennen verschillende gezinscampings die ook animatie bieden voor de kinderen, zodat je als ouder ook regelmatig van je rustmomenten tijdens de vakantie kan genieten.

Ook voor grote groepen scholieren en studenten zijn de Ardennen de ideale locatie. Diverse campings bieden mogelijkheden voor grotere groepen in tenten of op kampeerboerderijen. Het komt dan ook regelmatig voor dat hier studenten hun introductieweken in het gebied organiseren.

Verschillende accommodaties op de campings beschikbaar

Een van de grootste voordelen aan de Ardennen voor Nederlanders, is dat het zo ontzettend dichtbij gelegen is. Dit maakt het gebied niet alleen geschikt voor de zomervakantie, maar ook voor een spontaan weekend er tussenuit.

Ook wanneer je zelf niet over een tent, vouwwagen of caravan beschikt kun je hier prima terecht, want meerdere campings bieden ook huurtenten aan via de grote verhuurbedrijven als Vacance Soleil en Eurocamp. Wanneer je wel graag van het campingleven wil genieten, maar ook houdt van een beetje luxe dan zijn er vaak ook mogelijkheden om bijvoorbeeld je eigen blokhut of chalet op de camping te huren, zodat je een camping ervaring ervaart, maar ook geniet van de luxe van alle voorzieningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *