Maak je verblijf op Curaçao makkelijker met een huurauto

De banden tussen Curaçao en Nederland zijn zeer sterk aanwezig, wat uiteraard niet verwonderlijk is wanneer je het verleden in acht neemt. Sterker nog, Curaçao is een onafhankelijke staat, maar vormt nog steeds onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Dagelijks gaan er vluchten van Schiphol naar Willemstad en veel Nederlanders komen dan ook graag op het Caraïbische eiland voor een welverdiende zon-, zee- en strandvakantie. Naast de toeristen trekt Curaçao ook veel bezoekers uit Nederland die familie op het eiland hebben wonen. Door de afstand tussen Nederland en Curaçao is vliegen de enige realistische reisoptie. Omdat je op het eiland niet over je eigen auto beschikt, is het een aanrader om op Curaçao een auto te huren om je verblijf te vergemakkelijken.

Met een huurauto op Curaçao ben je niet afhankelijk van anderen

Curaçao is met ongeveer 440 vierkante kilometer kleiner dan Nederland, maar te groot om alles met de voet of op de fiets af te leggen. Curaçao kent een aantal prachtige plekken die zeker het bezoeken waard zijn, maar alleen met de auto te bereiken zijn. Dit geldt voor natuurgebieden en sommige stranden, maar ook voor bijzondere restaurants of Beachclubs. Uiteraard zijn er op het eiland diverse taxibedrijven actief, maar om je onafhankelijkheid te behouden is een eigen auto natuurlijk wel prettiger. Met een eigen huurauto kun je zelf bepalen wanneer je vertrekt en weer gaat en hoef je ook niet op anderen te wachten.

Voor elk type reisgezelschap is er wel een geschikte huurauto te vinden

Op Curaçao vind je tientallen verschillende autoverhuurbedrijven die zowel lokaal als internationaal zijn. Je kan kiezen uit verschillende categorieën auto’s van een grote 4×4 familie auto, tot een kleine en lichte auto voor een koppel of groep jongeren. Sommige bedrijven zoals Huurauto-Curacao.com bieden een online service aan, waarmee je al vanuit Nederland je auto kan reserveren, zodat je aangekomen in Willemstad direct weg kan rijden. Het rijden op Curaçao is niet heel ingewikkeld en gaat over het algemeen minder hard en gehaast dan in Nederland. De meeste auto’s op het eiland zijn automatisch geschakeld en voldoen aan dezelfde veiligheidseisen die er in Nederland gelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *