Aanbiedingen Hotels op Texel

Hotel Texel aanbieding

Heb jij nou ook zin om even lekker uit te waaien op de stranden van Texel? dit is allemaal mogelijk! Als je op het juiste moment boekt kun je profiteren van een aanbieding op een hotel op Texel. het is altijd fijn om een aanbieding op een hotel op Texel te hebben! Allereerst wat algemene informatie over dit prachtige eiland:

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland, het behoord tot de provincie Noord-Holland. Het eiland heeft een landoppervlak van ongeveer 170 km². De lengte van Texel is twintig km en de gemiddelde breedte 8 km. De oppervlakte van de gemeente is 585,96 km² waarvan het grootste gedeelte binnen- en buitenwater. Texel heeft om precies te zijn 13.657 inwoners. Van de beroepsbevolking van ruim 3.500 mensen werkt ca. 17% in de landbouw.

Dan als volgt een klein stukje geschiedenis;

Kort voor het eind van de oorlog, in februari 1945, werd op het eiland het 822e Georgische bataljon gelegerd. Dat bataljon, bestaande uit 400 Duitsers en 800 Georgische vrijwilligers had de taak het op te nemen tegen de geallieerden.

In april 1945 vond een grootschalige opstand plaats onder de Georgiërs. Deze opstand van de Georgiërs, ook wel bekend als de Russenoorlog, richtte zich tegen de Duitse bevelhebbers, die op dat moment aan de verliezende hand in de oorlog waren. De muiterij werd beantwoord met een Duits tegenoffensief, dat zou duren tot voorbij de Duitse overgave in Wageningen op 5 mei 1945. Pas op 20 mei arriveerden Canadese soldaten op Texel en werd ‘Europa’s laatste slagveld’ bevrijd. Onder de Georgische opstandelingen, de Duitse militairen en de Texelse burgerbevolking vielen in totaal ten minste 1.000 doden.

Het grootste dorp en tevens de hoofdplaats van de gemeente is Den Burg, midden op het eiland. In het zuiden van Texel liggen Den Hoorn. 

Wat zijn leuke activiteiten op Texel?

  • Het strand is al heel erg leuk, een lekker dagje ertussen uit waaien op Texel en daarna naar een hotel aan de kust. Beter dan dat bestaat er bijna niet!
  • Ben jij een echte zeehondenliefhebber? Dan is Ecomare wat voor jou! In de Koog op Texel is namelijk een zeehondencrèche. Hier kun je uren rondlopen! Ze hebben niet alleen zeehonden maar ook andere dieren. Neem snel een kijkje!
  • Ook is er in De Koog het grote zwemparadijs Calluna, hier kun je met het hele gezin genieten van de superlange glijbaan en van de stroomversnellingen! Een heerlijk uitje om even lekker te ontspannen. Ook kunnen de gasten gebruik maken van de bijbehorende sauna. Een ultiem rustdagje dus!
  • In Den Hoorn op Texel staat boerderij vrij & blij. Dit is de van boer Jan & Rianne. Hier worden schapen gemolken, zijn er lammetjes en andere boerderijdieren te knuffelen en er is ook een gezellige boerderijwinkel! Ook heel erg leuk om even langs te gaan.
  • In de Cocksdorp kun je heel leuk golfen op golfbaan de Texelse. Dit is een hele leuke outdoor golfbaan waar je helemaal los kunt gaan!

Hoe leuk is het om zulke activiteiten te combineren met een lekker hotel in Texel. dit is allemaal mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *