De mooiste parken van Tanzania

Gaat u binnenkort op safari in Tanzania, maar weet u nog niet zo goed welke parken u wilt bezoeken? Lees dan snel verder. In dit artikel geven wij u een overzicht van de mooiste parken van Tanzania. Een Tanzania safari is een echte unieke beleving en de nationale parken behoren tot de mooiste parken van Afrika. Van besneeuwde bergtoppen van de Kilimanjaro, kleurrijke meren tot het kruideneiland Zanzibar met haar parelwitte stranden.

Serengeti Nationaal Park Tanzania

Het grootste en meeste bekende nationale park van Tanzania is de Serengeti, welke een eindeloos doorlopend glooiend landschap betreft en waarin er meer dan 3 miljoen grote dieren leven. De voornaamste reden waarom de meeste reizigers een bezoek brengen aan dit park is vanwege de bekende gnoetrek (de wildebeest en zebramigratie) van Tanzania. Daarnaast kan men daar ook neushoorns, olifanten, leeuwen, hyena’s, giraffen, luipaarden en cheeta’s tegenkomen.

Arusha Nationaal Park Tanzania

In het Arusha Nationaal park bestaat uit drie grote attracties, namelijk de Mount Meru met uitzicht op de Kilimanjaro, de Ngurdoto krater en de zeven zoutmeren van Momella. Hier kunt u vooral giraffen en Colobusapen spotten.

Kilimanjaro Nationaal Park

Een echte must-see is de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika (5895m). Het is een berg met drie stratovulkanen en zes verschillende routes met diverse moeilijkheidsgraad. Op de besneeuwde top heeft u een prachtige uitzicht over de omringende savannes van Tanzania. Op deze berg bevindt zich een bergbos waar antilopen, buffels en olifanten leven.

Zanzibar

Uw safari op een heerlijke manier afsluiten doet u op het eiland Zanzibar. Met heerlijke parelwitte stranden en helderblauw water is het de heerlijke combinatie om bij te komen en te praten over uw avonturen in Tanzania. Daarnaast zijn er veel leuke activiteiten te doen op dit eiland zoals het Jozani Forest National Park waar de rode colobusaap leeft, Chwaka Bay waar vogels broeden in de mangrove en Prison Island waar u meer te weten komt over het slavernijverleden van Zanzibar en u reuzeschildpadden kunt spotten.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Tanzania, maar hopelijk heeft u dit alvast een klein inkijkje gegeven met wat u niet mag missen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *