Eindelijk makkelijke vergoeding bij vertraging van vlucht

 

Langverwachte vakanties kunnen vervelend beginnen

Het is weer de tijd van het jaar: zomervakantie. Veel Nederlanders gaan op zomervakantie naar de zon tijdens de zomermaanden. Of je nu met de auto naar Spanje gaat, op fietsvakantie of met het vliegtuig richting de zon. Na maandenlang hard werken of naar de universiteit gaan is iedereen klaar om naar de zon te gaan, dan is het erg vervelend als het vliegtuig dat je naar je bestemming zou brengen vertraagd is. Of anders: geannuleerd door de maatschappij of omgeboekt. Helaas gebeurt dit in deze tijd nog steeds. Zonde.

Vakantiegangers die met hun hoofd al in een zwembroek of bikini aan een biertje op het strand zaten  moeten nu lang wachten, of een andere vlucht uitkiezen. Vaak is het verkrijgen van een compensatie veel geregel, dit zorgt voor irritaties. Wie vindt dit niet vervelend?

Aan de andere kant zijn er mensen die voor hun werk vliegen en zo door een vertraagde vlucht een meeting kunnen missen. Hierdoor kan er een een belangrijke deal misgelopen worden. Dit kan grote financiële gevolgen hebben, waar geen baas op zit te wachten.

Oplossingen

Consumenten hebben recht op een compensatie onder bepaalde voorwaarden, dat verdien je wel als je de dupe bent geworden van een vertraagde, geannuleerde of omgeboekte vlucht.

Hiervoor gelden wel wat voorwaarden, namelijk:

De vlucht moet meer dan vier uur vertraagd zijn.
Mocht dit tussen de drie en vier uur zijn, dan ontvangt u de helft van het bedrag.
Bij een vertraging van minder dan drie uur, dan heeft u geen recht op een compensatie.
Bij omstandigheden waar de maatschappij waarmee u vliegt niets aan kan doen kunt u geen vergoeding krijgen. Voorbeelden zijn extreme weersomstandigheden (denk aan ijzel, storm, orkanen), politieke onrust of stakingen.

Vergoeding vertraging vlucht in andere gevallen betreft het volgende bedrag per persoon per vertraagde vlucht:

250€ bij een vlucht van minder dan 1500 km
400€ bij een vlucht van tussen de 1500 en 3500 km
600€ bij een vlucht van meer dan 3500 km

Meer informatie en een bedrijf dat u kan helpen bij het terugvorderen van de compensatie? Kijk eens hier:  geld terug bij vertraging .

BewarenBewarenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *