Een groene vakantie

Wie houdt er niet van vakantie, een tijd waarin je je werk even los kunt laten en lekker kunt relaxen. Niks moet en alles kan. Tegenwoordig kun je namelijk overal gemakkelijk heen. Er is alleen één iemand die niet profiteert van al het vakantieverkeer, het milieu. Al jarenlang is er een toename in de CO2 uitstoot doordat mensen steeds vaker en verder op vakantie gaan. Ter vergelijking, een gemiddeld huishouden met 4 personen stoot gemiddeld 23.000 kilo CO2 uit. Met een vliegvakantie van 2 weken naar Bali stoot je met hetzelfde aantal personen 16.000 kilo CO2 (!) uit.

Om het milieu te sparen en een start te maken voor een goede toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen, moeten we gaan starten met groenere vakanties. Hier komen de drie tips om op een groene manier op vakantie te gaan.

Het weer is ook goed in Europa

Veel mensen gaan als zonvakantiebestemming naar een eiland als Bali, natuurlijk vanwege het lekkere weer. Maar er zijn veel milieuvriendelijke opties binnen en net buiten Europa waar het weer ook super is. Zo is de uitstoot bij vakantie van twee weken naar de altijd zonnige Canarische eiland ‘’maar’’ 4.600 kilo CO2 en een reis naar Zuid-Frankrijk met hetzelfde aantal personen en dezelfde looptijd kost maar 1.600 kilo CO2.

Het beste voor het milieu is het natuurlijk als we niet meer reizen met het vliegtuig, maar als je dan toch wilt vliegen, doe het dan bewust.

Caravan?

Je kunt natuurlijk met een caravan op vakantie gaan, maar het kan nog milieuvriendelijker. Doordat een caravan veel luchtweerstand heeft, kost een reisje naar Frankrijk je al gauw 50% meer brandstofgebruik. Met een vouwwagen is dit brandstofgebruik maar 10% meer. Dus mocht je op het punt staan om een caravan te kopen, een vouwwagen is naast een stuk duurzamer ook veel goedkoper.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.