Goed kamperen kan in heel Europa

Steeds meer mensen kiezen er voor om te gaan kamperen in de zomer. Gezellig met je partner of zelfs je hele gezin op een fijne camping, genieten van je vakantie. Kamperen wordt vaak in één adem genoemd met Frankrijk. Hoewel het klopt dat er in Frankrijk veel campings te vinden zijn, zijn er in andere Europese landen ook veel vakantieparken en campings te vinden. Van groot tot klein en van rustig tot heel levendig, voor ieder wat wils en dat in heel Europa!

Italië een echt kampeerland

Italië is zo’n voorbeeld van een land waarbij je niet meteen aan een vakantiepark of camping denkt, maar waar wel enorm veel mogelijkheden zijn. Met de auto of met het vliegveld naar Italië en dan daar de camping van jouw keuze bezoeken, het gebeurt steeds vaker. Zo is het Gardameer een enorm populaire bestemming. Dit grote meer in het noorden van Italië wordt veel bezocht door toeristen, en dat zorgt ervoor dat er steeds meer vakantieparken in Italië aan het Gardameer te vinden zijn. Deze vakanties zijn heel goed te combineren met leuke activiteiten zoals één van de vele watersporten die er toe doen zijn of het maken van mooie wandelingen.

Kamperen in Portugal

Een ander land in opkomst het als het gaat om kamperen is Portugal. Met name het zuiden van het land, de streek Algarve, is onder toeristen in populariteit aan het groeien. Dit is terug te zien in het aantal hotels, campings en vakantieparken dat beschikbaar is in die regio. De Algarve heeft als grote voordelen dat het vanwege de zuidelijke ligging vaak mooi weer is, de regio is bovendien adembenemend mooi en er zijn leuke steden en dorpjes in de buurt om het echte Portugese leven te beleven.

Voor een kampeervakantie hoef je dus lang niet altijd naar Frankrijk te gaan. Het is een prachtig land met schitterende campings en vakantieparken, maar als je verder zoekt zul je zien dat er in Europa veel leuke landen met veel leuke parken te vinden zijn.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.