Grootste fouten bij veranda bouwen

 

Wil je een veranda bouwen? In dit artikel lees je de meest gemaakte fouten. Lees het artikel en wees erop voorbereid. De belangrijkste fouten die gemaakt worden bestaan uit zes delen:

  1. Nadenken over het ontwerp

Begin niet met bouwen om vervolgens het ontwerp aan te moeten passen, omdat het eerder bedachte ontwerp niet realistisch schijnt te zijn. Als je het ontwerp netjes uitwerkt, dan weet je waar je aan toe bent. En als je het laat bouwen, dan weer ook de verandabouwer waar hij aan toe is. Houd er ook rekening mee dat de veranda past bij je woning en je dus niet alleen naar het ontwerp van de veranda alleen moet kijken.

  1. Basis moet goed zijn

De fundering moet goed zijn. Dit is de basis van je veranda. Als je dit niet goed van tevoren doet, dan kan dat later voor bijvoorbeeld vochtproblemen zorgen.

  1. Kies het juiste glas

Er zijn veel verschillende soorten. De meeste kiezen voor de goedkoopste, maar dat heeft helaas wel de volgende gevolgen: bij regen hoor je dit erg goed en het isoleert niet goed. Denk hier dus goed over na voordat je direct de goedkoopste kiest en maak een bewuste keuzen.

  1. Gebruik de juiste profielen

De basis van de veranda zijn ook de profielen. Die moeten sterk zijn. Zo zijn profielen die bijvoorbeeld thermisch onderbroken zijn. Die zorgen ervoor dat er niet onnodig warmte verloren gaat en dat er geen condensatie ontstaat. Dit geeft aan hoe belangrijk de profielen kunnen zijn.

  1. Isoleer goed en vermijd vocht

De profielen en het glas spelen hier zoals eerder beschreven een belangrijke rol in. Maar vergeet vooral het totaal plaatje niet. Denk ook aan de muren, vloer, deur en dergelijke.

  1. Denk aan de ventilatie

Zorg ervoor dat de ventilatie goed is. Dit zorgt ervoor dat vochtproblematiek beperkt wordt en er gewoon schone lucht naar binnen en buiten stroomt. Zo voorkom je gevaarlijke situaties, maar ook heel simpel condensatievorming.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *