De voordelen van een infrarood sauna

 

Sauna’s worden al eeuwenlang gebruikt door culturen over de hele wereld. Hoewel de sauna nog steeds hetzelfde werkt als vroeger, heeft de moderne technologie het mogelijk gemaakt om een extra optie te geven die gepaard gaat met veel voordelen: de infrarood sauna.

Een infrarood sauna verschilt van de normale sauna door het gebruik van infrarood lichtgolven om warmte te genereren aan het lichaam in plaats van dat met vuur te doen. Deze golven komen dieper in de weefsels zonder dat de temperatuur van de sauna overmatig verhoogd wordt. Hiermee is deze sauna ideaal voor mensen die niet houden van de warmte en vochtigheid van normale sauna’s en zo de voordelen missen.

De infraroodgolven zelf zijn onzichtbaar en vallen binnen het elektromagnetische stralingsspectrum. Ook wel aangeduid als “far-infrarood” golven (FIR). Ze hebben de mogelijkheid om het weefsel van het lichaam positief te veranderen door onder het oppervlak van de huid te gaan en zo de warmte effectief te circuleren.

Hoewel langdurig onderzoek nog wordt uitgevoerd, wordt infrarood sauna therapie beschouwd als een betaalbare, veilige en effectieve manier om spierpijn te verminderen, ontgifting te verhogen en het cardiovasculaire systeem te verbeteren.

Een aantal voordelen van de infraroodsauna op een rijtje:

  1. Infrarood sauna verwijdt de bloedvaten, waardoor de bloedsomloop door het hele lichaam wordt verhoogd. Deze verhoogde omloop helpt niet alleen afvalstoffen te verwijderen, maar helpt ook meer zuurstof en voedingsstoffen aan de huid te leveren. Infrarood sauna kan een geweldige manier zijn om de huid te verbeteren en rimpels te verminderen.
  2. Een ander aspect van de infrarood sauna is het vermogen om chronische pijn te verminderen – zonder de negatieve bijwerkingen van sommige pijnstillers.
  3. Uit onderzoek blijkt dat infrarood sauna kan helpen bij gewichtsverlies. In een studie van zwaarlijvige volwassenen ontdekte onderzoekers “… lichaamsgewicht en lichaamsvet aanzienlijk afgenomen na 2 weken sauna therapie.” Volgens de onderzoekers is dit te danken aan een verhoogde hartslag, omdat het lichaam wil afkoelen.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *