Het beste kunstgras: waar moet ik op letten?

Wil je je natuurgras in je tuin vervangen door kunstgras? Dit kan een wijs besluit zijn. Kunstgras is namelijk voordeliger dan natuurlijk gras. Kunstgras heeft minder onderhoud nodig. Het is dus niet nodig om je tijd en energie te besteden aan het onderhouden ervan. Je kunt besparen op de waterrekening omdat je niet regelmatig hoeft te sproeien. Bovendien hoef je kunstgras niet te maaien. Het vergt minder onderhoud en kan er bij alle weersomstandigheden groen en mooi uitzien. Als je kunstgras wilt aanschaffen voor in je tuin, moet je hieronder op een aantal aspecten letten. Aan de hand van deze informatie kun je een type kunstgras kiezen dat het beste bij je past!

Materiaal

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van Top Kunstgras is het materiaal. Het type materiaal bepaalt de duurzaamheid, kleur en zachtheid van de grasmat. Er zijn twee soorten materialen: polypropyleen en polyethyleen. Polypropyleen is een synthetisch materiaal dat beter bestand is tegen UV-stralen en andere weersomstandigheden. Aan de andere kant is polyethyleen niet bestand tegen zonlicht en heeft het de neiging om na verloop van tijd van kleur te vervagen. Als je kunstgras van hoge kwaliteit wilt hebben, overweeg dan om een ​​grasmat van nylon aan te schaffen. Dit is het duurste kunstgras. Het heeft echter de beste kwaliteit!

Dichtheid en hoogte

De dichtheid van een kunstgrasveld verwijst naar het gewicht per oppervlakte eenheid, terwijl de hoogte verwijst naar de hoogte van individuele strengen of bladen in de grasmat. De dichtheid heeft invloed op de look en feel. Hoe hoger de dichtheid of hoogte, hoe dikker je gazon zal zijn. De optie met lage dichtheid heeft minder gewicht per vierkante meter. Dit type kunstgras voelt soms minder stabiel aan dan variëteiten met een hogere dichtheid vanwege de lagere flexibiliteit tussen de afzonderlijke strengen. Hoe hoger de dichtheid, hoe steviger je kunstgrasveld zal zijn. Zorg er dus voor dat je kunstgras met een hoge dichtheid kiest. De dichtheid van de grasmat heeft ook invloed op de prijs. Een hogere dichtheid betekent een hoger prijskaartje.

Antimicrobiële functie

Sommige kunstgrassen zijn niet alleen veilig voor huisdieren en kinderen, maar hebben ook een antimicrobiële eigenschap die de groei van bacteriën voorkomt. dit betekent dat ze niet stinken of beschimmelen na regen. Als je kunstgras koopt voor kinderspeeltuinen of ruimtes voor dieren, zoek dan naar producten die antimicrobiële middelen bevatten zoals zilverionen of bactericiden die schimmel- en meeldauw groei op het oppervlak van je grasmat voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *