Hoe je voordelig en betrouwbaar een bootreis maakt in Europa

Ben jij van plan om Europa eens op een andere manier te beschouwen? Dat kan door middel van een bootreis. Ervaar de prachtige kustlijnen in de Mediterraanse Zee op een zeil- of motorboot en geniet van de geweldige natuur. Je kan in je eentje gaan zeilen, of kies voor een boot met schipper via deze site. Een handige manier om gelijk wat meer rust te kunnen pakken. Ben je benieuwd hoe je zo’n bootreis het beste kan aanpakken? Lees dan gauw verder.

Waar moet je rekening mee houden?

Het is natuurlijk belangrijk dat je, voordat jij op je bootreis vertrekt, met een aantal dingen rekening houdt. Allereerst moet je een plek uitkiezen waarvan je weet dat het er goed weer is. Je wil natuurlijk niet een storm terecht komen. Een storm kan natuurlijk altijd opsteken, zorg dus dat je van tevoren goed hebt gesproken met de plaatselijke schipper dat het veilig is. Meestal is het daarnaast nodig om een vaarbewijs te hebben maar als je dat niet hebt, kan je alsnog zonder expertise op veel plekken terecht komen. Zorg er dan wel voor dat je niet op drukke plekken terechtkomt, en dat je altijd een waterkaart met vaarroutes bij je hebt.

Heb je helemaal nog geen ervaring met zeilen? Dan is het aan te raden om nog niet op open zee te varen alleen. Of huur een boot met schipper via deze site, dan hoef jij je niet druk te maken over de logistiek en kan je vooral genieten van de mooie dingen om je heen. Het is vaak zo dat dit soort boten worden gevuld met andere mensen. Een leuke manier om nieuwe vrienden te maken. Je kan er echter ook voor kiezen om een privéboot te hebben, dat zal dan uiteraard wel iets duurder zijn.

Waar moet ik heen?

De vraag is dan natuurlijk waar je het beste naartoe kan als je op bootvakantie gaat. Nederland is dan zeker een optie. Op de vele prachtige meren kan je heerlijk vertoeven en in de zomer is het heerlijk om op bijvoorbeeld het IJsselmeer rond te dobberen. Wil je wat verder weg? Griekenland is dan zeker aan te raden. Er zijn hier enorm veel verschillende vaarroutes waarbij je langs veel verschillende eilanden komt. Je kan hier prachtig duiken, snorkelen of genieten van de vele verborgen strandjes overal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *