Als mindervalide alsnog zelf op vakantie kunnen met de auto

Tegenwoordig kunnen mindervaliden veel meer dan vroeger. Waar vroeger alles was ingericht voor mensen zonder handicap, wordt er nu steeds meer mogelijk gemaakt voor mindervalide. Door bepaalde  snufjes en uitvindingen kunnen mindervalide mensen gewoon een leven leiden zonder afhankelijk te hoeven zijn van anderen, zo ook in vervoermiddelen. Benieuwd naar al deze autoaanpassingen die het mogelijk maken de bewegingsvrijheid van mindervaliden te vergroten? Lees dan snel verder! 

Handbedrijfsrem met segmentgas

Een auto kan zo aangepast worden dat er met de handen gas gegeven kan worden en geremd. Hierdoor kunnen mindervaliden die verminderen tot geen been- of voet functie toch zelfstandig autorijden en op reis. Echter moet de auto wel een automaat zijn, anders kan deze uitvoering niet gemaakt worden. 

Draaistoel 

Vind je het moeilijk om in- en uit te stappen? Dan is een draaistoel de oplossing. Hierdoor kan de bestuurdersstoel tot 90 graden draaibaar gemaakt worden. In veel gevallen wordt de stoel ook meteen verlaagt hierdoor wordt het uitstappen nog makkelijker. 

Aanpassing bedieningsfuncties 

Als je maar twee handen kan gebruiken, is het soms nodig om bepaalde bedieningsfuncties te verplaatsen. Zo is het mogelijk om het contactslot te verplaatsen. Ook kunnen de richtingaanwijzers en lichtschakelaars naar boven verplaatst worden, dan kan deze met een hand bediend worden. Of het verplaatsen van de bedieningsfunctie naar het stuur in de vorm van knopjes.