Magische parkeertips voor een zorgeloos bezoek aan Disneyland Parijs

Een bezoek aan Disneyland Parijs staat garant voor een betoverende dag vol plezier en avontuur. Maar voordat je kunt genieten van alle attracties en shows, moet je eerst je auto ergens kwijt. 

Leestip: Met de auto naar Disneyland Parijs 

Geen zorgen, in dit artikel geven we je alle ins en outs over parkeren bij Disneyland Parijs, zodat je zonder stress aan je magische dag kunt beginnen.

 1. Officiële parkeerplaatsen van Disneyland Parijs
  Disneyland Parijs beschikt over verschillende parkeerplaatsen, zowel bij de parken als bij de hotels. De grote bezoekersparkeerplaats ligt op loopafstand van de parken en biedt plaats aan meer dan 12.000 auto’s. Houd er rekening mee dat parkeren op deze officiële parkeerplaats niet gratis is. De tarieven variëren per voertuigtype en de duur van je verblijf. Er zijn ook speciale plaatsen voor mindervaliden en elektrische voertuigen.
 2. Parkeren bij je Disney-hotel
  Als je in een Disney-hotel verblijft, kun je gratis parkeren bij je hotel. Dit is een handige optie als je van plan bent om meerdere dagen in Disneyland Parijs door te brengen en je auto niet dagelijks nodig hebt. Je kunt gebruikmaken van de gratis pendelbussen die tussen de hotels en de parken rijden. Houd er rekening mee dat parkeren bij sommige partnerhotels mogelijk extra kosten met zich meebrengt.
 3. Alternatieve parkeeropties
  Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief, zijn er enkele parkeerplaatsen in de omgeving van Disneyland Parijs die minder duur zijn dan de officiële parkeerplaats. Zo zijn er bijvoorbeeld parkeergarages bij winkelcentra in de buurt, zoals Val d’Europe. Houd er echter rekening mee dat je vanaf deze locaties mogelijk verder moet lopen of met het openbaar vervoer naar de parken moet reizen.
 4. Openbaar vervoer naar Disneyland Parijs
  Als je liever helemaal niet met de auto naar Disneyland Parijs gaat, zijn er uitstekende openbaarvervoerverbindingen vanuit Parijs en andere nabijgelegen steden. De RER A-trein brengt je in ongeveer 40 minuten van het centrum van Parijs naar het station Marne-la-Vallée Chessy, dat direct naast de ingang van de parken ligt.

Conclusie: Parkeren bij Disneyland Parijs is eenvoudig en er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van je budget en verblijf. Door je vooraf te informeren over de parkeermogelijkheden, kun je zorgeloos genieten van je magische dag in het park. Vergeet niet dat het openbaar vervoer een uitstekend alternatief kan zijn als je liever niet met de auto komt. Maak je klaar voor een betoverende ervaring en veel plezier in Disneyland Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *