Hoe werken/reizen als digital nomad in tijden van corona?

Op het moment is het een stuk lastiger om lekker rond te reizen dan dat het een jaar geleden was. Wanneer jij gewend bent of van plan was om als digital nomad te werken dan zijn het wat moeilijkere tijden. Maar nu alles toch weer steeds meer op gang begint te komen, wordt het reizen ook steeds makkelijker om te doen. Wij geven hieronder verschillende tips om je hierop aan te passen. 

Blijf langer op een plek

Hoewel sommige mensen als digital nomad al redelijk lang op dezelfde plek kunnen blijven is het nu nog handiger om gewoon wat langer op dezelfde plek te blijven. Ken jij dus een plek waar je in principe alles hebt wat je nodig hebt en vind je het een mooie en leuke plek? Dan is het slim om hier naartoe te gaan of te blijven voor een wat langere tijd. Je zult minder problemen hebben met visums en andere problemen die zich voor kunnen doen bij het rondreizen. Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken? Zie dan deze 9 locatie om als digital nomad te kunnen werken.

Zoek naar aanbiedingen en kortingen

Omdat de reisbranche het op dit moment zo moeilijk heeft zijn er ook ontzettend veel aanbiedingen en kortingen te vinden. Zoek hier dan ook slim naar en maak hier gebruik van waar het jou uitkomt. Zo zijn er veel hotels die overnachtingen goedkoper aanbieden, goedkopere vliegtickets en natuurlijk nog veel meer.

Doe je research

Het is nu belangrijker dan ooit om goed je research te doen van tevoren. Wat is de situatie op een plek waar je naartoe gaat? Wanneer je daarvan op de hoogte bent, pas dan kun je een beslissing maken of het eigenlijk wel slim is om naar een bepaalde plek toe te gaan. 

Denk wel aan je veiligheid en die van anderen

Hoewel je nog altijd kunt genieten als een digital nomad is het wel ontzettend belangrijk om aan je eigen veiligheid te blijven denken en ook die van anderen. Zorg daarom altijd dat je een masker bij je hebt en desinfectiemiddelen. Het kan zijn dat jij je niet zo’n zorgen over je eigen gezondheid maakt, maar vergeet niet dat wanneer je rondreist, je ook een gevaar voor anderen kan zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *