Een kwaliteitsvolle fietstas: onmisbaar voor een geslaagde fietsvakantie

Niets is zo leuk als een fietsvakantie. Gezellig met familie en vrienden op pad. Een geslaagde vakantie is vooraf goed voorbereid en bepaald door goed materiaal. Niet alleen je fiets moet piekfijn in orde zijn, een fietstas van goede kwaliteit is ook onmisbaar.

Zorg voor een stabiele fiets

Er bestaan drie verschillende soorten fietstassen. De achtertassen, voortassen en de stuurtassen. De achtertassen zijn de grotere tassen die steeds achter op de fiets geplaatst worden. De fietstas mag de fiets natuurlijk niet uit balans brengen. Is het gewicht niet goed verdeeld, gaat de fiets zwabberen. Heb je veel bagage bij, is het verstandig om een deel hiervan in voortassen mee te nemen. De fiets blijft zo stabiel. Stuurtassen uiteindelijk zijn kleine tasjes die op het stuur geplaatst worden. Ze zijn makkelijk van de fiets te nemen en ideaal om de waardevolle spullen in te bewaren.

Neem niet te veel mee

Hoeveel tassen je nodig hebt, hangt natuurlijk van je reisplannen af. Ga je van hotel tot hotel, dan zal je aan één of meerdere achtertassen voldoende hebben. Kies je voor een kampeervakantie, kom je waarschijnlijk met twee achtertassen ook wel toe. Het wordt wel makkelijker fietsen als je het gewicht verdeelt in een paar voortassen. Kies niet voor te grote tassen. Te veel bagage maakt de fietstocht alleen maar zwaarder. En je wil toch zonder problemen op je bestemming komen?

Water en dieven: de twee vijanden van fietszakken

De twee belangrijkste kenmerken van fietstassen zijn de waterdichtheid en de veiligheid. Wees altijd voorbereid op regen. Kies steeds voor een waterdichte fietstas. Ze zijn iets duurder maar van stevig materiaal gemaakt. Je zou je fietstassen ook in een hoes kunnen plaatsen of waterdichte zakken voor je kleding kunnen gebruiken. Maar een garantie op droge kleding bieden deze oplossingen niet.
Een fietstas is heel makkelijk van de fiets te trekken. Zorg er voor dat je een degelijke fietstas hebt die met lussen of met een slotje aan de fiets is vast gemaakt. Vermijd ritssluitingen, die gaan snel stuk. Zorg ook steeds voor een stuurtasje voor je waardevolle spullen.


Een goede fietstas zorgt voor een geslaagde vakantie

De fietstas is uitermate belangrijk voor een leuke fietsvakantie. Wees niet te zuinig en kies voor kwaliteit. Een fietstas moet namelijk heel wat doorstaan. Verder is het aan te raden voor één bepaald merk per fiets te kiezen. Zijn je achter- en voortassen van verschillende merken, hangen ze waarschijnlijk niet helemaal gelijk en sturen ze niet lekker. Kwaliteitsvolle, waterdichte en veilige fietstassen zorgen ervoor dat je extra van je vakantie kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *