Indrukwekkende bezienswaardigheden in België , Duitsland & Nederland

Wat te doen in Europa?  In Europa zijn er veel steden die je kan kiezen voor het maken van een citytrip.  Hieronder vind je 5-tal  indrukwekkende bezienswaardigheden van Nederland, België & Duitsland.

Het Atomium in Brussel

Het Atomium in het Park van Laken staat symbool voor deze Europese hoofdstad.  De 102 meter hoge stalenconstructie met in totaal 9 bollen werd ter ere van de Wereldtentoonstelling van 1958 gebouwd.  Het 9 bollen tellend bouwwerk is uitgegroeid tot de populairste bezienswaardigheid van deze stad.  Je kan er zowel permanente alsook tijdelijke tentoonstellingen bezichtigen.  In de bovenste bol heb je een 360 graden panoramisch uitzicht op de stad & omgeving.

Fernsehturm Fast View in Berlijn

Een ander prachtige panorama over een Europese hoofdstad kan je bekomen door de 369 meter hoge televisietoren in de Duitse hoofdstad te bezoeken.  Deze toren is gelegen in het hartje van de stad op Alexanderplatz. 

Op het observatie-platvorm heb je, net zoals bij het Atomium, een prachtige 360 graden uitzicht op de stad.  Vooral bij helder weer op een zonnige zomerdag is het uitzicht adembenemend.  Een goed moment op de dag om de Fernsehturm Fast View toren te bezoeken is bij avondschemering.  Zo kan je genieten van de langzame zonsondergang.

Internationaal Maritiem Museum in Hamburg

In de 3de grootste havenstad van Europa vind je in het Kaispeicher B pand het Internationaal Zee Museum van de stad.  Je kan er talrijke scheepsmodellen bewonderen die je een duidelijk beeld geven naar de technologische vooruitgang van de schepen door de eeuwen heen.  Zo kan je een uitgeholde boomstam van duizenden jaren oud bezichtigen.

Daarnaast vind je ook geschiedkundige documenten & zeekaarten terug waaronder de “Atlantis Majoris” uit 1657 héél waardevol is.  Tevens kan je de prachtige collectie van medailles & uniformen van marines, displays van schepen & schilderijen van bekende zeelieden bekijken.

Madurodam in Den Haag

In het iets zuidelijker gelegen Den haag, in het stadsdeel Scheveningen, vind je Madurodam.  Dit is een interactief park waar je schaalmodellen van verschillende Nederlandse steden & gebieden kunt bewonderen. 

Zo zie je het uitgebreid netwerk van grachten in Amsterdam.  Het Rijksmuseum & Anne Frank huis in het klein.  Je ontdekt het havengebied van Rotterdam met de verschillende vaartuigen.  Maar uiteraard kan je ook de belangrijkste gebouwen van Den Haag in maquette terugvinden.

Daarnaast kan je de vliegtuigen op het vliegveld van Schiphol spotten, de kleinste kermis bewonderen & de rijdende treintjes bezichtigen.  Er zijn ook interactieve plaatsen doorheen het park waar je onder andere zelf windenergie kan opwekken of je gewicht kan vergelijken met het aantal bollen kaas.

Korting tickets Madurodam

Anne Frank Huis in Amsterdam

Het Anne Frank Huis ligt aan de Prinsengracht in Amsterdam.  Het opende de deuren in 1960 & is met zijn 1 miljoen jaarlijkse bezoekers uitgegroeid tot één van de populairste museums in Nederland.

Het verhaal van het Joods meisje Anne Frank & haar familie kom je te weten aan de hand van video’s, citaten, foto’s& originele voorwerpen.  Het laat ongetwijfeld een diepe indruk na bij de meeste bezoekers.  Je kan er de draaibare kast bezichtigen die de ideale onopvallende toegangsdeur was tot het Achterhuis.  De plaats waar dat Anne Frank & haar familie ruim 2 jaar konden verblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *