Zo maak je een plakboek over jouw vakantie

Een plakboek is een superleuke manier waarop jij al jouw herinneringen en vakanties zo specifiek mogelijk aan iedereen kan laten zien. In je plakboek plak je niet alleen foto’s, maar ook reistickets, buskaartjes, ansichtkaarten en andere kleine dingen die jij tijdens jouw vakantie hebt verzameld. Bonnetjes, toegangsbewijzen en zelfs geld uit het buitenland kun je allemaal in jouw plakboek plakken. Hier een stappenplan hoe je het best aan jouw eigen plakboek kunt beginnen.

Stap 1. Kies een gebeurtenis

Probeer niet je hele plakboek vol te plakken met alle leuke dingen die je hebt gedaan. Het wordt zo veel te druk. Je kunt beter een gebeurtenis kiezen om je boek mee vol te plakken. Geen zorgen, als je hem niet met een gebeurtenis vol krijgt kun je altijd een extra gebeurtenis erbij plakken. Zorg er dan wel voor dat je duidelijk aangeeft waar de nieuwe gebeurtenis begint. Anders raak je snel in de war als je door jouw plakboek kijkt.

Stap 2. Verzamelen maar

Verzamel alles wat jij van die gebeurtenis hebt bewaard. Bonnetjes, tickets, plattegronden, geld en folders passen super goed in jouw plakboek. En alle foto’s van toen kun je erbij plakken. Ook ansichtkaarten staan goed in jouw plakboek. Washitape kan een leuk effect geven bij het opplakken van jouw foto’s. Let natuurlijk wel op dat je niet alles wat je nog hebt van de gebeurtenis, in je plakboek plakt. Niet alles is leuk of relevant voor in jouw plakboek. En natuurlijk de normale boodschappen zijn niet zo belangrijk voor in jouw plakboek.

 

Stap 3. Tijdsvolgorde

Zorg dat je al jouw verzamelde spullen in de goede volgorde legt. Dus niet op de eerste bladzijde een bonnetje van het restaurant waar je de laatste dag bent geweest. Leg alles op volgorde en begin natuurlijk bij het begin!

Stap 4. Plakken maar

Pak je schaar, lijm en plakband en het plakken kan beginnen! Let goed op bij het opplakken van je foto’s dat je niet te veel vloeibare lijm gebruikt. Als je te veel vloeibare lijm gebruikt kan je bonnetje of ander papiertje vervaagd worden door de hoeveelheid lijm. En pas natuurlijk op dat je de lijm niet ergens laat liggen. Ook kun je gebruik maken van dubbelzijdig plakband. Zo zie je vanaf de buitenkant het plakband niet meer. Washitape staat juist erg leuk om over je foto heen te plakken

Stap 5. Geniet

Nu je plakboek of is kun je genieten van het eindresultaat en die ene gebeurtenis weer helemaal opnieuw beleven. Ook kun je hem aan je vrienden en familie laten zien zodat zij precies weten hoe je vakantie was, of uitje, of andere leuke gebeurtenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *