Tijd voor een originele vakantie? Ontdek de mogelijkheden

Tijdens de meeste vakanties wordt “veilig” voor een bekend soort accommodatie zoals een hotel, vakantiehuis, caravan of tent gekozen. Maar wil je toch eens wat anders? Dan kan je ook kiezen voor een originele accommodatie of locatie.

Glamping

Tegenwoordig is glamping helemaal in opkomst. Het is een luxe vorm van kamperen dat een mooie tussenweg is tussen kamperen en een vakantiehuis. De benaming is een combinatie van de woorden “glamorous” en “camping”. Het glamping kan in veel soorten accommodaties. Variërend van boomhutten tot tipi tenten van natuurhuisjes tot safaritenten. Tegenwoordig bieden veel campings en vakantieparken dergelijke originele accommodaties aan.

Meer informatie over glamping vindt je via: glamping in Nederland.

Boerderij vakanties

In vrijwel alle provincies in Nederland, kan je overnachten bij boerderijen. Bijvoorbeeld op een bijbehorende camping of een Bed and Breakfast. Het voordeel van boerderijen is het ontspannende gevoel van de landelijke omgeving. Je kan leuk ervaren hoe het leven op een boerderij er aan toe gaat.
Met name op de Waddeneilanden bieden opvallend veel boeren een vakantieverblijf aan. 

Unieke locaties in de natuur

Ben je echt even toe aan rust of ben je een natuurliefhebber? Dan kan je kiezen voor een rustige vakantie midden in de natuur. Bijvoorbeeld dankzij een natuurcamping van het Staatsbosbeheer. Deze campings liggen midden in natuurgebieden en bieden weinig voorzieningen. Ook zijn er geen vaste kampeerplekken. Je kan zelf een mooi plekje zoeken. Doordat er weinig voorzieningen zijn, is het ook een voordelige manier van kamperen.

Of kies voor iets meer luxe van een strandhuisje of rustig huisje in de duinen. Unieke locaties waar je de hele dag kunt genieten van het mooie landschap. Voor veel mensen een unieke ervaring. Uiteraard heb tijdens je vakantie niet de beschikking over voorzieningen zoals een zwembad, speeltuinen en ander vermaak. Anderzijds krijg je tijdens je verblijf veel minder prikkels waardoor je meer kan uitrusten.

Fietsvakanties

Ben je sportief en wil je voordelig op vakantie? Dan kan je ook eens kiezen voor een fietsvakantie. Ontdek elke dag een stukje Nederland en verbrand ondertussen ook de nodige calorieën. Slapen kan bijvoorbeeld in B&B’s, hotels of campings. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Doe bijvoorbeeld een route via Drenthe, Overijssel, de Veluwe en de Betuwe. Of kies voor een route vol contrasten; van Zeeland via Noord Brabant naar Limburg. Ook een rondje IJsselmeer kan leuk zijn. Een afwisselende route door Friesland, Flevoland en Noord Holland.
Starten en eindigen kan in heel Nederland omdat je zo weer met een trein terug naar huis kan rijden.

Vakantie zonder planning

Je kan er ook voor kiezen om zonder een planning te vertrekken. Hierbij kan je elke dag bedenken welk gebied je wilt gaan ontdekken. Hierdoor kom je soms op de meest onverwachte gebieden. Boek bijvoorbeeld een accommodatie centraal in Nederland. ’s Avonds kan je eens rustig bedenken, wat je de volgende dag wilt gaan bekijken. Zo kom je elke paar dagen in een ander gebied. Aan het eind van de vakantie, kan je diverse provincies hebben verkent.
Benieuwd naar het toerisme per provincie? Kijk dan eens op de volgende pagina: provincies in Nederland.

Dankzij de genoemde ideeën heb je hopelijk een extra stukje inspiratie gekregen om een originele vakantie te bedenken die goed bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *