Is jouw tuin klaar voor de zomer?

De zomer lijkt weer in zicht nu de eerste zonnestralen Nederland weer hebben bereikt. Vooral nu kijkt iedereen er naar uit om van de zon te genieten in de tuin. Is jouw tuin al zomer klaar? We hebben een stappenplan opgesteld waarmee jij je tuin klaar kan stomen. Met bijvoorbeeld een knikarmscherm kun je deze zomer volop genieten.

Onkruid wieden, snoeien en zaaien

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om alle onaangename onkruid uit je tuin te verwijderen. Ga met een schoffel naar je tuin en verwijder al het onkruid dat in de weg zit! Zodra deze klus geklaard is, zal je tuin er een stuk aangenamer uitzien. Bovendien is dit het juiste moment om je gazon te bekijken. Heb je gras in de tuin? Dan is dit het perfecte moment om je gazon te maaien voor een frisse look. Het kan ook geen kwaad om een aantal nieuwe planten te plaatsen. Of zaden en bollen in de grond te planten. Na een tijdje zal je tuin er weer een stuk vrolijker en gezelliger uitzien. 

Tuinmeubelen poetsen en opruimen

Reinigen en schoonmaken kan ook wonderen doen voor jouw tuin! Je kunt beginnen met het schoonmaken van je tuinset, bank en andere tuinmeubels. Vervolgens kun je de tuin een goed vegen. Hoewel het gebruik van een hogedrukspuit makkelijker is, moeten we ook deze zomer rekening houden met veel zonnige dagen en een mogelijk schaarste aan water op drukke tijdstippen. 

Fleur je tuin op met decoratie

Je kunt je tuin opfleuren op verschillende manieren. Hiervoor kun je veel inspiratie opdoen online en in de tuincentra. Denk aan een canvas schilderij voor buiten. Of hangdecoraties, lampen enzovoort. 

Goede zonwering: Knikarmscherm of uitvalscherm

Wees goed voorbereid op de warme zomerdagen met een uitvalscherm. Uitvalschermen en knikarmschermen zijn weer helemaal in trek tegenwoordig. Een uitvalscherm is ideaal om heerlijk van je tuin te genieten. Met goede bescherming tegen de zon en UV-stralen. Onder een uitvalscherm of knikarmscherm hou je genoeg ruimte over voor een terras. Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.