Karpervissen met het beste aas

Karper vissen wordt steeds populairder. Zeker in de vakantie is het lekker vertoeven langs de waterkant. Rustig langs de waterkant, wachtend op beet, het lijkt zo simpel. Toch is niets minder waar. Karpervissen is een echte sport waar veel voorbereidend werk aan vooraf gaat. Zo dien je voor het beste resultaat vooraf zeker te bepalen waar je wilt gaan vissen. Een ander belangrijk onderdeel van het vissen op karpers is de aas. Enkel met het juiste aas weet jij de beste vangst te behalen.

Boilies

Het meest populaire aas voor het vissen op karpers zijn toch wel de boilies. Boilies voor karpervissen zijn kleine ronde deegballetjes met een hard korstje. Dat korstje komt doordat de balletjes gekookt zijn. En het korstje zorgt ervoor dat andre klein witvis niet van dit aas kan snoepen. Boilies zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Elke smaak heeft zijn eigen kenmerken en beste eigenschappen. Zo is de boilie met scopex smaak bijvoorbeeld uitstekend voor het gebruik in het voorjaar. Wanneer het water nog erg koud is en de vissen wat minder zin in voedsel hebben, kun je beter de boilies met pineapple kiezen. Deze kwaliteitsboilie heeft namelijk een hoge aantrekkelijkheid voor de karpers en is daarmee een goede trigger. Boilies zijn er ook in verschillende kleuren. De kleur is dan ook in veel gevallen erg belangrijk en moet gekozen worden op basis van de situatie en de bodem van het water. Lichtere, warme kleuren, zoals rood, roze en geel zijn vaak een stuk aantrekkelijker voor jonge karpers. Deze kleuren kunnen de oudere, meer ervaren karpers juist afschrikken. In dat geval is het raadzaam boilies in natuurtinten te gebruiken.

Pop ups en pellets

Pop up boilies hebben vrijwel dezelfde kenmerken als normale boilies, maar deze bolletjes drijven of zwemmen. Dit aas kan bijvoorbeeld uitstekend gebruikt worden bij het vissen op modder of zeewier. Een ander aas dat ook wel bij het vissen op karpers gebruikt wordt zijn pellets. Deze bijzondere voersoort bestaat uit korte staafjes van samengeperst meel en zijn erg voedzaam en smakelijk voor de vissen. Pellets kunnen eenvoudig aan de haak geplaatst worden en onder water ontstaat dan een aantrekkelijk lokspoor voor de vissen. Pellets vallen langzaam uiteen en lossen op in het water. Ook pellets zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en kleuren.

Voorvoeren

Over de zin en onzin van het voorvoeren lopen de meningen nogal uiteen. Als je veel vist op rivieren of kanalen, is het toch zeker aan te raden. Door vooraf je visstek van voer te voorzien, merken de voorbijtrekkende karpers dat toch zeker op. Ze zullen eerder geneigd zijn hier te stoppen en naar voer te happen. En wanneer jij daar dan met je hengel zit, heb je zeker meer kans op beet.Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.