Ontdek de parels van Macedonië

Macedonië is een prachtige en voordelige vakantiebestemming die nog niet door de massa ontdekt is. Een land vol cultuurhistorische bezienswaardigheden, adembenemende natuur en heerlijke stranden. Ontdek de parels van Macedonië!

Praktische informatie

De officiële taal is Macedonisch, maar je kunt hier prima terecht met Duits of Engels. Je betaalt in Macedonië met de Macedonische Denar. In 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam ben je in Macedonië en kan de ontdekkingsreis beginnen.

Natuur

Je kunt in Macedonië maar liefst drie nationale parken bezoeken: Pelister, Mavrovo en Galicica. Deze parken staan bekend om de ongerepte natuur en de bijzondere dier- en plantensoorten die je hier kunt bewonderen. In Macedonië is de flora en fauna zeer gevarieerd en dat zie je ook zeker terug in de drie nationale parken. Zo vind je in Macedonië vele beschermde diersoorten en inheemse plantensoorten.

Meer van Ohrid

Veel reisaanbieders bieden een verblijf rond het zuidelijk gelegen Meer van Ohrid aan en dat is niet voor niets. Het is een prachtig helder meer omgeven door bezienswaardigheden en een groen heuvellandschap. Het Meer van Ohrid is één van de oudste meren van Europa en is zelfs uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Rondom het meer vind je meerdere badplaatsen. Ideaal voor watersporters en scuba duikers, of om gewoon te genieten van de zon. Nog niet genoeg water? Sommige hotels beschikken over een zwembad met uitzicht op het meer en vele waterglijbanen.

Ohrid

Niet alleen het meer, maar ook de stad Ohrid is UNESCO werelderfgoed. Deze stad is een echte aanrader om te bezoeken. In Ohrid vind je vele monumenten, zoals het antiek theater en het kenmerkende Fort van Samuel. Verder staat Ohrid bekend om de parels die hier gemaakt worden. Deze worden gemaakt uit vissenschubben. Het proces is een familiegeheim.

Bitola

De stad Bitola ligt op ongeveer 70 km van Ohrid. Deze stad bevat vele historische bezienswaardigheden. Zo vind je in deze stad onder andere het oudste theater van Macedonië en een Byzantijnse kerk. Wijnliefhebbers kunnen in de omgeving van Bitola goed terecht. Bezoek eens een van de wijnproducenten en geniet na een wandeling door de wijngaard van een heerlijke proeverij.

Kun jij niet wachten om de parels van Macedonië te ontdekken? Wacht dan niet langer en boek jouw reis naar deze prachtige onontdekte vakantiebestemming in Europa!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *