Tips voor een stedentrip naar Londen

Als je een stedentrip naar Londen aan het plannen bent en dit leest, dan wil ik je graag feliciteren! Je bent al hard op weg om een ​​slimme toerist te zijn als je hier bent aangekomen. Dit artikel is geschreven vanuit het perspectief van een Londenaar en geeft advies aan een toerist. Bekijk ze goed, deze tips kunnen je tijd en geld besparen. Hier zijn 5 belangrijke dingen om te weten voordat je bezienswaardigheden in Londen bezoekt.

 

 1. Download de city map app
  Voor een toerist kan het een ronduit angstaanjagend vooruitzicht zijn om je rond te bewegen in het transportsysteem van London. Deze handige kleine app maakt gebruik van GPS om je gemakkelijk van A naar B te sturen, en biedt je bus-, metro-, taxi- en te voet routes. Het vertelt je hoeveel iedere optie zal kosten en hoe lang het duurt. Ik gebruik deze app bijna elke dag, en de meeste Londenaren zweren erbij.

 

 1. Koop kaartjes voor het theater op de dag zelf
  Goed nieuws voor mensen met een spontane instelling, dit is absoluut een van de beste dingen om te weten voordat je Londen bezoekt. Als je een show in West End wilt zien maar niet weet welke, koop dan je tickets op de dag zelf. Er zijn veel betrouwbare winkeltjes bij Soho en Piccadilly Circus die zeer scherp geprijsde tickets bieden voor alle topshows. Ze laten je precies zien waar je zult zitten en drukken de kaartjes meteen af, vaak met 50% korting.

 

 1. Kijk uit voor de toeslag in restaurants
  De meeste restaurants in Londen voegen een servicetoeslag van 12,5% toe aan je rekening, met name bij de duurdere of toeristische plekken. Sommige bars voegen het zelfs toe aan je drankrekening! De kosten zijn natuurlijk optioneel, maar er wordt van je verwacht dat je ze betaald, tenzij je echt een verschrikkelijke service hebt gekregen. Als je een klein budget hebt, bespaar jezelf dan de schaamte en houd rekening met 12,5% bij het bestellen van je eten.

 

 1. Ken de winkel alternatieven
  Winkelen op Oxford Street is een hel, vooral op zaterdag. Het is beroemd om zijn winkels, maar er zijn zoveel andere geweldige winkelstraten in Londen die je precies dezelfde winkels bieden zonder die gekke drukte. Ga naar Covent Garden, The Kings Road, Regent Street of Westfield Shopping Center voor een al even verbazingwekkende maar minder drukke Londense winkelervaring.

 

 1. Neem de bus
  Waar je ook bent in Londen, je bent vrijwel gegarandeerd op 5 minuten lopen van een bus die je brengt waar je naartoe wilt. Er zijn ook officiële London Bus Tours als je alle bezienswaardigheden wilt zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *