Vakantie-bescherming-insecten

Vakantie en bescherming tegen insecten

Als je op vakantie bent dan wil je natuurlijk vooral genieten van de omgeving, het weer en van je reisgenoten. Toch wordt het aspect veiligheid nog net iets te vaak vergeten, met alle gevolgen van dien. Met name de insecten en beesten in het buitenland kunnen zorgen voor nare ziekten en blijvende gevolgen. Het is dus niet gek om hier voor je reis een wat aandacht aan te schenken. Met een paar simpele vragen kun je jezelf al een stuk beter beschermen en inlichten. In dit artikel hoop ik je deze bewustheid dan ook mee te kunnen geven voor je toekomstig geplande reizen.

Lees je goed in

Tegenwoordig is alle informatie over elk land op het internet te verkrijgen. Over Spanje in net zoveel te lezen als Canada en Australië. Maak hier als reiziger dan ook gebruik van. Google eens de plaats van bestemming en ga eens een uurtje zitten over de does en donts van een land. In sommige landen kunnen namelijk insecten en ongedierte en insecten leven waar we hier in Nederland niet, of minder mee te maken hebben. Een goed voorbeeld hiervan is de mug, de teek en spinnen. Vooral muggen zijn de laatste tijd vaak in het nieuws, omdat ze vaak ziektes aan je overdragen zodra ze je steken. Als je na een land met veel muggen gaat dan is het dus ook belangrijk om anti muggen kleding aan te schaffen.

Wat te doen bij calamiteiten

Vooral buiten Europa is het handig om te weten waar je terecht kunt zodra je in de problemen zit. Ben je bijvoorbeeld gestoken door een mug of gebeteren door een teek en voel je je niet lekker. Dan is het zeer belangrijk om direct te handelen om erger te voorkomen. Lees je zelf ook enigszins is wat de gevaren en gevolgen zijn zodat je van tevoren al verdacht ben op de risico’s die je kunt lopen tijdens een verre reis. In Australia is er bijvoorbeeld een spinnensoort die heel giftig is. Als je door deze spin wordt gebeten dan moet je binnen 1 dag naar het ziekenhuis, omdat er zich anders levensgevaarlijke situaties voor kunnen doen. Dus lees je voor elk land even in voordat je er naartoe reist, omdat je dit een hele hoop ellende kan besparen.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.