Waar komt vliegangst vandaan en is ze terecht?

We vertellen je ongetwijfeld niets nieuws wanneer we zeggen dat het tegenwoordig in principe vrij eenvoudig mogelijk is om de wereld rond te vliegen. Het lijkt dus evident om even een reis te ondernemen naar de Verenigde Staten of zelfs naar het verre Australië, maar dat is het lang niet voor iedereen. Wat namelijk wanneer je geconfronteerd wordt met vliegangst? Veel mensen durven niet in een vliegtuig te stappen waardoor hun mogelijkheden om te reizen aanzienlijk beperkt blijven. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan de informatie op deze pagina je mogelijk helpen om van je vliegangst af te komen! 

Hoe ontstaat vliegangst precies? 

Het is helemaal niet zo vreemd dat veel mensen geconfronteerd worden met vliegangst. Het is dan ook in het geheel niet iets om je voor te schamen, integendeel. Verschillende zaken liggen aan de basis voor het ontstaan van vliegangst. In eerste instantie is er natuurlijk het feit dat door de lucht vliegen een behoorlijk onnatuurlijk iets is. Mensen zijn niet gemaakt om te vliegen en dat blijft bij veel mensen echter in het achterhoofd zitten. Echter zijn het niet de mensen zelf, maar is het een specialistische machine die vliegt. Eigenlijk gaat deze factor die aan de basis ligt van vliegangst dus helemaal niet op. Er is echter meer. 

Op het ogenblik dat er sprake is van een crash met een vliegtuig wordt dit altijd lang en breed uitgesmeerd in de media. Dat is normaal, want wanneer er een vliegtuig crasht zijn de overlevingskansen van de inzittenden erg klein. Gaat het fout, dan kunnen er dus in één klap heel wat mensen het slachtoffer worden van de crash. Dat een crash zo uitgebreid in de media wordt uitgesmeerd is echter ook het gevolg van het feit dat het zelden voorkomt. Het vliegtuig is dan ook niet voor niets sinds jaar en dag het veiligste transportmiddel ter wereld. 

De derde factor die aan de basis ligt van vliegangst bij veel mensen is het gevoel hebben dat ze bij problemen machteloos zijn. Wie kan er namelijk een Boeing of een Airbus veilig aan de grond zetten? Ook dit is echter geen reden om vliegangst te hebben. Piloten genieten tegenwoordig een werkelijk fantastische opleiding en bovendien is ook het vliegtuig op zich perfect in staat om een groot aantal handelingen nagenoeg automatisch uit te voeren. 

Vliegangst hebben is dus nergens voor nodig!

Bovenstaande informatie maakt duidelijk dat vliegangst hebben eigenlijk helemaal nergens voor nodig is. Heb je een vlucht geboekt en wil je zonder zorgen op vakantie vertrekken? Probeer je dan vooral in de aanloop naar de vlucht en ook tijdens de vlucht zelf te ontspannen. Maak voor jezelf duidelijk wat je leuk vindt en wat jou een ontspannend gevoel kan geven. Of het daarbij nu gaat om muziek beluisteren, een boek lezen of een videospel spelen, doe gewoon waar jij jezelf goed bij voelt. Ook een dutje proberen te doen tijdens de vlucht kan helpen om met een goed en bovendien ook vertrouwd gevoel toekomstige vluchten aan te kunnen vatten. Eenmaal je enkele vluchten zonder problemen hebt weten te doorstaan zal je al snel kunnen vaststellen dat je vliegangst uit zichzelf zal afnemen.Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.