Waarom een rubber boot?

Opblaasbare schepen hebben bekendheid gekregen in elk gebied van het mariene netwerk. Rubberboten, sportschepen, vispontons en zelfs kajaks zijn tegenwoordig opblaasbaar. Dus om welke reden geven individuen de voorkeur aan rubberboten?

Drijfbaarheid

Natuurlijk kiezen veel mensen voor een rubberboot door hun drijfvermogen. Het drijfvermogen wordt gegeven door de drijvers die kunnen worden opgeblazen. Op die manier zijn rubberboten bijna onzinkbaar en zijn ze daardoor ook veilig.

Veilig

Zoals we hierboven hebben benoemd zijn rubberboten veilig. Dat komt omdat er drie drijvers zijn die allemaal los van elkaar kunnen worden opgeblazen, waardoor als er eentje lek gaat de boot niet zinkt. De andere drijvers kunnen de ‘lekke’ drijver opvangen. Zo is de capelli rib uitstekend uit de test gekomen qua veiligheid.

Laadcapaciteit

Doordat de drijfbaarheid zo hoog is kan je veel spullen meenemen. De capaciteit van zo’n rubberboot is gewoon groot door die drijfbaarheid. Je kan bijvoorbeeld minder meenemen op een boot met dezelfde lengte die uit bijvoorbeeld polyester bestaat

Stabiel

Door de grote drijvers kan een rubberboot niet zo snel omslaan, want tijdens het varen balanceren de drijvers de boot op het water. Eén van de boten die behoorlijk goed uit de test is gekomen is de Capelli boot. Ze staan bekend om hun bijzonder hoge stabiliteit.

Net zo licht als lucht

Rubberboten zijn vaak gigantisch licht, sommige zijn maar 40 kilo en kunnen worden vervoerd door slechts één persoon. Het lichte gewicht maakt de boten bijvoorbeeld ook flexibel.

Snelheid

Eigenlijk worden veel rubberboten gebruikt om hoge snelheden mee te halen. Kijk maar naar het leger en de politie dat vaak te zien zijn met een rubberboot en een zware motor erachter. Op die manier kunnen ze wel snelheden behalen van 80 km per uur.

Eenvoudig te verplaatsen en op te slaan

Ook zijn rubberboten gemakkelijk mee te nemen of op te slaan in de garage. Ze nemen niet bijzonder veel ruimte in. Dit is handig als je bijvoorbeeld al veel spullen in je garage of schuur hebt liggen.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.