Wil je je vakantieland echt goed ontdekken? Huur een scooter!

Je bent op vakantie en de avonturier in jou wilt het liefst zo veel mogelijk ontdekken. Helaas zit je in een hotel of resort en een taxi is te duur en het openbaar vervoer in het buitenland is vaak een ervaring (en trauma) op zich. Als je er ect op uit wilt gaan is de scooter de perfecte alternatief en wij vertellen je waarom.

Lekker mobiel

Met een scooter kan je gaan en staan waar je wilt. Wil je een mooi strandje opzoeken? Stap op je scooter. Wil je naar een stadje toe zonder uren te zoeken naar een parkeerplekje? Stap op je scooter. En zo zijn er veel meer voordelen. Je kan bijvoorbeeld op plekken komen die met de auto onbereikbaar zijn en als het vakantieland een warm klimaat heeft, is het vaak beter dan lopen. 

En dan hebben we het nog geeneens gehad over het scooter rijden zelf! In Nederland zit je misschien op je scooter in de regen met een koude wind. Maar op een tropisch eiland is het een hele andere ervaring. Nu kan je je echt vrij voelen en rijd je glimlachend door de prachtige landschappen heen. 

Hoe huur je een scooter?

Dit is een vraag dat sterk afhankelijk is van het land waar je zit. In een land als Thailand of Vietnam (waar er veel scooter wordt gereden) nemen ze het niet zo nauw met rijbewijzen en verzekeringen. Als je geld hebt en je je paspoort achterlaat als borg krijg je zo een scooter mee. Pas wel op, in zulke landen wordt er vaak gevaarlijk gereden en als je schade hebt aan de scooter moet je flink betalen.

In Europese landen gaat het er iets professioneler aan toe. Het wordt aangeraden om de scooter altijd ben een erkend en betrouwbaar bedrijf te huren. Je komt hier makkelijk achter door de reviews online te bekijken. Dit geeft vaak een goed beeld hoe betrouwbaar het verhuurbedrijf is. In Ibiza een scooter huren kan je het beste doen door op internet te kijken welke bedrijven betrouwbaar zijn. Er zijn namelijk veel sites die de beste verhuurbedrijven op een rijtje zetten.

Pas wel goed op

Scooter rijden in het buitenland is een leuke en bevrijdende ervaring, maar het is niet zonder risico’s. In het buitenland rijden is vaak gevaarlijker dan in Nederland, zeker in Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. Als je geen ervaring hebt met scooter rijden is dit dan ook af te raden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en jouw zonvakantie zal een stuk minder aangenaam zijn met verband om.Wil je meer weten over de leukste vakanties, vetste reizen en handigste tips? Neem dan eens een kijkje op travelfans.nlComments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.