De 3 leukste champagnehuizen in de Champagnestreek

Ben jij ook zo dol op champagne en zoek je nog een leuke bestemming voor jouw volgende vakantie? Dan is een reisje naar de Champagnestreek een absolute aanrader. Een prachtige omgeving, heerlijk eten en natuurlijk volop champagne van de beste champagneboeren. Dat wordt een vakantie om niet snel meer te vergeten! Ga jij een reisje plannen naar deze schitterende streek in Frankrijk? Dan mogen een paar bezoeken aan bekende champagnehuizen natuurlijk niet ontbreken. We hebben de drie leukste alvast voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

Het grootste champagnehuis ter wereld: Moët & Chandon

De naam Moët & Chandon is onder champagneliefhebbers zeker enorm bekend. Het is immers niet voor niets het grootste champagnehuis ter wereld! Het bedrijf werd al in 1743 opgericht en in de kelders in Epernay liggen tegenwoordig zo’n 100 miljoen flessen te rijpen! Tijdens een bezoek aan dit wereldberoemde champagnehuis word je rondgeleid door de kelders en maak je kennis met de rijke geschiedenis van dit champagnehuis. Ook een proeverij mag tijdens je bezoek natuurlijk niet ontbreken. Moët & Chandon heeft een aantal erg prestigieuze champagnes in het assortiment zitten. Die wil je zelf geproefd hebben!

Een stoomcursus champagne bij G.H. Mumm

In Reims zit het champagnehuis van G.H. Mumm. Een rondleiding bij dit champagnehuis is ideaal voor beginnende champagnedrinkers. Tijdens de rondleiding krijg je een soort stoomcursus. Niet alleen leer je alles over het champagnehuis zelf, dat met een geschiedenis van bijna 200 jaar erg interessant is, maar je krijgt ook een introductie in de belangrijkste begrippen en leert alles over het productieproces. Als je nog weinig weet over champagne is de rondleiding bij G.H. Mumm dus zeker aan te raden. Zo ga je goed voorbereid naar de andere champagnehuizen, waar de rondleiding misschien wat minder uitgebreid is.

Champagne en kunst gecombineerd bij Pommery

Net als het champagnehuis van G.H. Mumm is ook het champagnehuis van Pommery te vinden in Reims. Aan de buitenkant heeft het gebouw wel wat weg van een sprookjeskasteel. In de kelders bekijk je niet alleen de flessen champagne, maar ook verschillende (soms absurdistische) kunstwerken. Dat maakt een bezoek aan dit champagnehuis een leuke afwisseling. Helemaal als je al meerdere champagnehuizen bezocht hebt, is een bezoek aan Pommery zeker nog aan te raden. Het biedt een fijne afwisseling tussen de andere rondleidingen.

Kies je eigen favorieten

In de Champagnestreek zijn natuurlijk nog veel meer champagnehuizen te vinden. Trek een goede fles champagne open en plan een fantastische reis langs al jouw favorieten. Welk champagnehuis mag volgens jou absoluut niet ontbreken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *