3 leuke stranden om te bezoeken in Vietnam

Stranden in Vietnam zijn al lang een van de best bewaarde geheimen van Zuidoost-Azië, maar sindsdien zijn de kustgebieden van de landen steeds bekender geworden! Vietnam is met zijn schitterende kustlijn van meer dan 3000 km rijk gevuld met oneindige stukjes poederachtig zand, tropische eilanden en ontelbare baaien en lagunes. Deze wachten allemaal om door jou ontdekt te worden!

Danang strand, Da Nang

Danang strand is een plek met een rijke geschiedenis. Zo was dit strand voorheen een centraal strijdgebied tijdens de Vietnamoorlog. Tegenwoordig wordt het steeds meer erkend als gewoonweg een prachtige verzameling stranden, een gigantisch stuk wit zand en helder water. Het Danang strand loopt van Monkey Mountain tot aan Hoi An, met de Marmerbergen (Marble Mountains) pal in het midden.

Danang is een van de beste stranden in Vietnam om te surfen, te duiken en te zonnebaden. Het uitzicht is er prachtig: zacht zand, frisse zonneschijn, kokospalmen en een ongerept koraalrif. En de zonsondergangen op deze plek zijn werkelijk spectaculair te noemen.

Mui Ne strand

Wanneer je op zoek bent naar zandduinen en/of graag wilt gaan kitesurfen, dan is Mui Ne echt het strand voor jou om te bezoeken tijdens je rondreis in Vietnam. Toen Mui Ne jaren geleden uit niet veel meer bestond dan een lange strook zand, kampeerden reizigers op het strand met alleen de omgeving om zich mee te vermaken.

Hedendaags is die lange strook zand verworden tot een reeks badplaatsen en staat Mui Ne alom bekend als een belangrijke kuststrook. Het Mui Ne strand heeft – met zijn laaggelegen resorts tussen wuivende palmbomen en zandduinen – zich weliswaar naar een hoger niveau weten te tillen, het oorspronkelijke vissersdorp is er nog steeds, met gigantische ronde boten die de lokale bevolking dagelijks gebruikt om vis te vangen.

Long Beach, Phu Quoc

Long Beach in Phu Quoc, het grootste eiland in Vietnam, heeft door de jaren heen met alleen al zijn stranden de harten van menig reiziger veroverd. Phu Quoc bestaat uit zandstranden omringd door een zeer diverse topografie van nationale bosgebieden en peperplantages. Het meest bijzondere strand van het Phu Quoc eiland is Long Beach, een geel zandstrand dat zich uitstrekt langs de westkust van het eiland.

Net zoals andere nabijgelegen eilanden zoals Star Beach is er in het algemeen een afvalprobleem op Phu Quoc, waardoor deze plek echt een hit or miss is voor reizigers. Sommige mensen gaan er echter nog steeds zeer graag naar toe, en daarom vonden we dat Long Beach in Phu Quoc niet mocht ontbreken in dit lijstje van leuke Vietnamese stranden om te bezoeken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.